vestnik

Rekla je da: Ko je pokleknil pod balkonom  

T. L., 12. 2. 2019
Boštjan Gabor
"Bilo je kot v filmu, pričakal me je pod balkonom ob veliki skrinji, kjer se je skrival zaročni prstan," se Urška spominja zaroke.
Popularno

Tokrat sta z nami svojo ljubezensko romanco delila Urška in Denis Kozar iz Rakičana. Ta je svojo izvoljenko zaprosil pod balkonom v soju sveč, bakel in celo ognjemeta.

Spoznala sta se januarja pred desetimi leti v enem izmed murskosoboških lokalov, ko je Urškina sestrična Arijana praznovala rojstni dan. »Ko sem jo zagledal v gneči, sem vedel, da bo to moja kraljica, navdušila me je s svojo skromnostjo in tisto sramežljivostjo. Res sva se ujela, kot bi se poznala že od nekdaj,« zaljubljeno opisuje Denis. Od takrat sta bila neločljiva, dopisovala sta si dneve in noči. Vse to je počasi vodilo do prvega poljuba. Ta ne bo nikoli pozabljen, saj se je zgodil v pravem trenutku: »Bilo je po koncertu Urškinega najljubšega pevca Jana Plestenjaka. Res nekaj posebnega,« še dodaja Denis.

9f70d56748e35a6f487a981ae103ade1
Boštjan Gabor
Poroka Urške in Denisa.


d99faf7b02b54386815bbe0b9d404727
Boštjan Gabor
Priči Nina Lepoša in Denis Kežmah sta mladoporočencema podarila poročno potovanje na Majorko.

Čas je mineval in devetindvajsetletnik je počasi začel razmišljati o zaroki: »Veliko je bilo idej in iskanja, kako vse pripraviti, da bi bilo nekaj nevsakdanjega in posebnega, kar nama bo ostalo v spominu do konca življenja.« Tako se je zgodilo na tisti božični večer pred štirimi leti. »Denis se je res potrudil in ponovno dokazal, da je moj sanjski moški. Ni manjkalo sveč, bakel, ognjemeta in Plestenjakove pesmi Večja od neba. Bilo je kot v filmu, pričakal me je pod balkonom ob veliki skrinji, kjer se je skrival zaročni prstan. Tam je pokleknil in me vprašal, če bi bila njegova,« se nostalgično spominja Urška. Seveda ni treba ugibati, kakšen je bil njen odgovor, vso dogajanje so spremljali še njuni najbližji. »Joj, kako sem bila srečna,« še dodaja petindvajsetletnica.

e39c856b0adc423e99b15fbca687d9fa
Boštjan Gabor
Poročila sta se 16. junija, takrat je njun sin Leo prejel zakrament svetega krsta.


f165e96090053a82e61a01706b7d2174
Boštjan Gabor
Poročno slavje bi skoraj 'uničil' požar.

Začela sta s pripravami na poročni dan. »Bilo je kar naporno,« priznavata, saj sta za vse poskrbela sama. Ves trud se je poplačal, saj sta si pričala najlepši dan. »Bilo je 16. junija, takrat je najin sin Leo prejel še zakrament svetega krsta, tako je bilo še lepše,« pravita in nadaljujeta, »takrat je bilo tako vroče. Po dveh urah fotografiranja in poziranja na vročini smo nestrpno pričakovali civilni obred. No, tam je Leo poskrbel za nekaj smeha med obredom, saj je kar odšel iz cerkve, našli smo ga na dvorišču,« v smehu dodajata.

7d9eb4834b4b4b4a26b1c87582a1a4b1
Boštjan Gabor
Poroka Urške in Denisa.


cca842c8f36f22b05108bd639c251894
Boštjan Gabor
"Bilo je tako vroče, komaj smo čakali na civilni obred."

Poročno slavje je bilo nepozabno. »No, Denis ne bi bil moj Denis, če mi ne bi spet pripravil presenečenja. Povabil je skupino Kvartopirci, ki so zapeli nekaj mojih najljubših pesmi, seveda ni manjkala Večja od neba,« se z iskrico spominja Urška. »No, skoraj bi prišlo do požara. Vnele so se iskrice na torti, na srečo je Denis posredoval z vodo in 'požar' pogasil,« v smehu zaključuje petindvajsetletnica.

Boštjan Gabor
"Ko sem jo zagledal v gneči, sem vedel, da bo to moja kraljica, navdušila me je s svojo skromnostjo in tisto sramežljivostjo," pravi Denis.
rekla je da poročna zgodba ljubezen poroka denis kozar urška kozar
Kaj zdaj berejo drugi