vestnik

Rekla je DA: Ko je pokleknil na parkirišču pred nakupovalnim centrom

T. L., 9. 8. 2021
Tanja Horvat
Mitja je vedno govoril, da je poroka le papir, a je mnenje spremenil, ko je uvidel, da je Eva zanj sanjska.
Popularno

Sramežljivi pogledi so hitro prerasli v ljubezen, ki sta jo pred kratkim zapečatila s poroko.

Svojo romanco sta z nami delila Eva, rojena Vida, in Mitja Novak, ki sta se pred štirimi leti spoznala na delovnem mestu. »Skupaj sva delala v trgovini z živili v Beltincih. Veste, takrat en drugega nisva marala,« začne pripovedovati Mitja. A prav kmalu se je to bistveno spremenilo. »Po službi sva vse pogosteje zahajala v bližnji lokal, ob pijačah pa je verjetno preskočila tudi iskrica. Takrat sva se tudi prvič poljubila.« Kmalu se je izkazalo, da je iskrica res prava, saj sta od takrat neločljiva. Začela so se vse pogostejša druženja in kmalu je njuna zveza postala resna, nam zaupata mladoporočenca.

eva-novak, mitja-novak, rekla-je-da
Tanja Horvat
Eva in Mitja Novak sta pred novembra lani postala ponosna starša Kevinu.

eva-novak, mitja-novak, rekla-je-da
Tanja Horvat
Poročni dan sta organizirala sama.

16. novembra lani se jima je na skupni poti pridružil sin Kevin. »Rojstvo otroka je nekaj najlepšega,« doda 25-letnik. Po tem, ko sta postala starša, sta začela razmišljati o skupnem domu, saj ju je ločevalo kar nekaj kilometrov. Po premisleku se je Eva iz Čentibe preselila v Mačkovce, kjer sta v bližini Mitjeve domačije kupila hišo. 

eva-novak, mitja-novak, rekla-je-da
Tanja Horvat
Mitja: "Eva je čudovita, tako vizualno kot karakterno."

Mitja je vedno govoril, da je poroka le papir, a je mnenje spremenil, ko je uvidel, da je Eva zanj sanjska. »Čudovita je. Tako vizualno kot karakterno. Je odlična mati in sopotnica.« Zato je storil naslednji korak, zaprosil jo je kar na parkirišču pred mariborskim nakupovalnim centrom. »Vem, da je takrat najmanj pričakovala,« v smehu prizna Mitja. »Seveda sem privolila, potočila sem tudi kakšno solzico sreče,« doda 24-letna Eva.

eva-novak, mitja-novak, rekla-je-da
Tanja Horvat
Eva in Mitja Novak sta se poročila 24. julija.

Kmalu so se začele priprave na poroko, ki sta jo organizirala sama, tako sta lahko uresničila zamisli in želje o tem, kakšen bo njun najsrečnejši dan. »Na začetku sva malce kolebala, ali bova lahko vse organizirala, skrbelo naju je, da ne bi česa pozabila. A so bile skrbi odveč, bilo je nepozabno,« pove Mitja. Poročila sta se to poletje, 24. julija. Civilni obred je potekal v Stanjevcih, isti dan sta krstila še sina v evangeličanski cerkvi na Hodošu. Poročni dan opišeta kot sproščenega in dobro organiziranega, zasluge za to pa gredo predvsem najbližjim. Najbolj jima bodo ostale v spominu besede njunih najdražjih, ki so ju ganile do solz. »Še posebej bi se rad zahvalil mami Tereziji in očetu Milanu, ki sta naslednji dan izvedla čistilno akcijo in vse pospravila,« zaključi Mitja.

Če želite tudi vi deliti svojo ljubezensko zgodbo, nam pišite na vestnik@vestnik.si ali na naši družbeni omrežji facebook in instagram.

Tanja Horvat
Eva in Mitja Novak sta pred novembra lani postala ponosna starša Kevinu.
rekla-je-da eva-novak mitja-novak ljubezen