vestnik

Rekla je DA: Ko je vinsko kraljico zasnubil v Šampanji

I.B., 28. 6. 2021
Nastja Kovačec
Poroka Katje in Denisa Ilijevca.
Popularno

»Lansko leto sva morala načrtovano poroko zaradi epidemije prestaviti, letos pa sva rekla, da greva na vse ali nič,« začneta pripovedovati Katja in Denis Ilijevec. Njuna ljubezenska pravljica se je začela pred šestimi leti, ko sta se videvala in začela spoznavati na različnih poletnih veselicah. »Ko smo bili v Cerkvenjaku, sem Katjini svakinji rekel, da bom jaz njo oženil, poroka pa bo leta 2020,« se spominja Denis.

V njunem življenju se skoraj vse vrti okoli vina. Katja, dekliško Klobasa, je aktualna vinska kraljica Radgonsko-Kapelskih goric, z vinarstvom se ukvarjajo doma v Okoslavcih, navdušenec nad žlahtno kapljico pa je tudi njen partner. Zato ne preseneča, da se je Denis, ki sicer prihaja iz Senčaka, usodni korak odločil narediti na dopustu v Franciji. Z najboljšimi prijatelji so obiskali regijo Šampanja, do vprašanja pa je prišlo v eni od tamkajšnjih restavracij. »Zunaj sem se pripravljal, prijateljica mi je dejala, da mi gre super, in da če bom noter enako ponovil, bo vrhunsko. Ko pa sem prišel v restavracijo in pred Katjo, nisem uspel skoraj ničesar izustiti. Potem mi je nekako uspelo, šel sem na kolena, Katja pa se je smejala. Nekatere se jočejo, ona se je smejala. Toda na koncu je rekla da,« opiše ženin. Nevesta v smehu doda, da je sumila, da se bo to zgodilo. »Nekaj tednov prej je mama prišla s prstanom in mi rekla, da si želi preko spleta naročiti prstan, pa ne ve, kako izbrati številko. Tako da sem vedela, da se nekaj pripravlja, vendar Denisu tega nisem povedala takoj po zaroki,« še reče.

rekla-je-da, katja-ilijevec, denis-ilijevec, poroka
Nastja Kovačec
Poroka Katje in Denisa Ilijevca.

Zaročila sta se leta 2019, nato pa začela z načrtovanjem najlepšega dne. Za nepozabno dekliščino in fantovščino so poskrbeli prijatelji in prijateljice. Ženinovo slovo od samskega stanu je bilo bolj v piknik varianti in ob dobri kapljici, medtem ko so dekleta Katjo odpeljale v Goriška brda. »Ob pol šestih zjutraj so me vrgle iz postelje, potem smo šle malo okrog po lokalnem okolju, v Goriških brdih pa so nas z džipi vozili od vinarja do vinarja. Ker sem se poročila prva od njih, sem jim že rekla, da so si za dekliščine postavile visoke standarde,« tako Katja. Denis doda, da je prijateljicam moral tudi odgovarjati na vprašanja, kako dobro pozna Katjo. Zgrešil je le pri eni svari in še nevesta sama je bila začudena, kako dobro se je odrezal.

rekla-je-da, katja-ilijevec, denis-ilijevec, poroka
Nastja Kovačec
Poroka Katje in Denisa Ilijevca.

Poročni dan, zgodil se je konec maja, je bil za oba nepozaben in vrhunsko izpeljan. »Odločila sva se za bolj tradicionalno poroko. Zbrali smo se pri nas, imeli vse običaje, tudi kokoš so mi vrgli v dnevno sobo,« v smehu pristavi nevesta. Cerkveno sta se poročila na Kapeli, civilno pa na negovskem gradu, kjer je potekalo tudi slavje. Poročni ples sta odplesala na skladbo Od višine se zvrti, zapel pa jima jo je sam Vlado Kreslin. »Tisto soboto je bil prost in je prišel. Pozneje sva ugotovila, da so nama želeli Kreslina kot presenečenje pripeljati tudi prijatelji, vendar sva jih prehitela,« navihano povesta.

rekla-je-da, katja-ilijevec, denis-ilijevec, poroka
Nastja Kovačec
Na poroki jima je zapel Vlado Kreslin.

Katjo in Denisa Ilijevec družijo tudi skupni hobiji. Sta adrenalinska navdušenca, prej sta imela oba motor, rada pa se tudi usedeta na letalo in odletita na dopust v eksotične dežele. Na poročno potovanje se bosta odpravila po martinovem, izbrala pa sta rajske Maldive. V vmesnem času bosta uživala skupno življenje in se še naprej posvečala vinu. Katja je nedavno na vinski fontani na Kapelskem Vrhu odprla lokal, v šali pa še pove, da je Denis v času njune zveze postal že pravi vinski vitez.

rekla-je-da, katja-ilijevec, denis-ilijevec, poroka
Nastja Kovačec
Poroka Katje in Denisa Ilijevca.

rekla-je-da poroka katja-in-denis-ilijevec