vestnik

Rekla je DA: Ko jo je zaprosil ob romantičnem filmu

T. L., 9. 8. 2020
Video Signal, Darko Dšuban
Poroka Janje in Simona.
Popularno

Spoznala sta se na maturantskem plesu in v hipu začutila, da je to tisto pravo.

Janja Bertalanič in Simon Novak sta se spoznala prek skupne prijateljice pred dvanajstimi leti, ko je on igral na njenem maturantskem plesu. »Tam se je začelo. Med pavzo sem stopil do nje in se predstavil, potem sva spregovorila nekaj besed. Od takrat sva si dopisovala, hodila na pijače, se spoznavala,« začne Simon in doda, da sta se enostavno našla in vedela, da spadata skupaj. »Bila je ljubezen na prvi pogled,« doda Janja in zaljubljeno pogleda soproga.

DSC_8081
Video Signal, Darko Dšuban
Pred tremi leti in pol se jima je na ljubezenskem potovanju pridružila hčerka Mia.

7. februarja 2008 sta uradno postala par in od takrat bila nerazdružljiva. »Skoraj vedno sem Simona spremljala na njegovih koncertih. Včasih je sicer bilo težko, saj se ni mogel udeležiti kakšnih družinskih srečanj in praznovanj. A se tega navadiš. Je pa zdaj, ko ima svoj bend, dosti boljše,« razloži Janja, Simon pa doda, da vedno nadoknadijo izgubljene trenutke.

DSC_7799
Video Signal, Darko Dšuban
Spoznala sta se pred 12 leti na Janjinem maturantskem plesu.

Da mislita resno, sta Janja in Simon dokazovala z vedno več druženja in kmalu tudi s skupnim življenjem. Skupen dom sta si ustvarila na Krajni, kjer se jima je pred tremi leti in pol pridružila hčerka Mia. »To je bila res pomembna življenjska prelomnica,« z iskrico doda Janja.

DSC_7845
Video Signal, Darko Dšuban
»Ko je Janja prišla iz službe, sva jo z Mio pričakala v dnevni sobi, takrat sem pokleknil in jo uradno zaprosil, kot veleva tradicija,« nam zaupa Simon.

Na vprašanje, kdaj je padla odločitev, da ostaneta skupaj do konca življenja, Janja odgovori: »Že od nekdaj sva se sproščeno pogovarjala, da se bova nekoč poročila. A nikoli nisva dorekla datuma. No, nekega popoldneva smo ležali na kavču in gledali film, v katerem se je vse vrtelo okoli poročnega slavja.« Ob tem se je Simonu porodila ideja: »Tako sem jo, malo za šalo, malo zares, vprašal, ali bi se poročila. Bila je za, zato sem še isti dan začel s pripravami,« razloži Simon. Janja doda, da je bilo spontano, sproščeno in čisto v njunem stilu.

DSC_7947
Video Signal, Darko Dšuban
Želela sta imeti tradicionalno prekmursko poroko, ki traja cel dan.

»Že sva izbirala datum, najprej sva določila 8. 8. 2020, a so bili glasbeniki že zasedeni, tako sva izbrala 1. avgust, takrat sem v službi prejela pogodbo za nedoločen čas, zato se nama je datum zdel primeren, prvega decembra je na svet pokukala tudi Mia, enice naju obkrožajo in nama res nekaj pomenijo,« še pove Janja, ki takrat še ni nosila zaročnega prstana, zato sta ji njena najdražja pripravila presenečenje. »Ko je Janja prišla iz službe, sva jo z Mio pričakala v dnevni sobi, takrat sem pokleknil in jo uradno zaprosil, kot veleva tradicija,« pove Simon in pogleda soprogo, ki nostalgično doda, da so ji ob tem pritekle solze sreče. Želela sta imeti tradicionalno prekmursko poroko, ki traja cel dan. »Moj dan se je začel zgodaj zjutraj, družice so bile na trnih in nervozne, jaz pa bolj ali manj mirna, malo me je stisnilo, ko je Simon stal pred vhodnimi vrati in me iskal,« se spominja Janja. Po tradiciji je njen izvoljenec moral dokazati, da zna skrbeti za ženo in družino. Ko je opravil nekaj nalog, sta se lahko poročila.

rekla-je-da, simon-novak, janja-bertalanič-novak
Video Signal, Darko Dšuban
Ideja, da jo bo zaprosil, se mu je porodila ob gledanju romantičnega filma.

Priči sta po cerkvenem obredu v Bodoncih poskrbeli za nepozabno presenečenje. Mladoporočenca sta se domov na Krajno, kjer je potekalo poročno slavje, zapeljala s kočijo. »To je bilo nekaj posebnega, povrh vsega so nas na vsakem koraku pozdravljali sovaščani. Najin dan je s tem postal še čarobnejši,« se spominjata.

received_289295932150086
Osebni arhiv
Ambient za poročno slavje sta si ob pomoči prijateljev pripravila sama, saj rada prepletata retro z modernim.

Ženina in nevesto je zabavala skupina Plamen, pred razrezom torte pa ju je presenetila Darja Gajšek. »Kar nikogar ni pustilo ravnodušnega, sočlani skupine Prestiž so nama s tem presenečenjem res popestrili večer, kuharji iz gostilne Mencigar pa pripravili pravo pojedino. Na nek način sva lahko hvaležna koroni, da sva zabavo imela doma in bilo je čudovito, pravo domače gostüvanje,« v smehu dodata, medtem Janja pogleda soproga in mu namigne, da bi z veseljem še enkrat podoživela dan, ko je za vedno postala njegova.

rekla-je-da simon-novak janja-bertalanič-novak ljubezen