vestnik

Rekla je DA: Ko jo je zasnubil na bratovi poroki

I.B., 20. 9. 2022
Erik Kavaš (kwww.kavaserik.com)
Poroka Samante in Dominika.
Popularno

Samanta in Dominik sta bila sošolca v osnovni šoli. »Spoznala sva se, ko smo se v 8. razredu preselili v Slovenijo, prej smo živeli na Hrvaškem,« opiše Samanta, takrat še Bedeković. Kmalu sta se zaljubila, a nista mislila, da se bo otroška ljubezen spremenila v trdno zvezo, ki jo gradita.

Njuna ljubezenska vez je postajala resna, prestala je zvezo na daljavo, ko se je Samanta izobraževala v Mariboru in Ljubljani. »Kljub trenutkom ljubosumja in občasnim nesoglasjem, sva se obdržala. Je pa zagotovo najina ljubezen dobila pentljico, ko se je rodila hči Manca,« pripovedujeta mladoporočenca.

Dominik Košar je partnerko zasnubil po enajstih letih ljubezni, in sicer na poroki svojega brata. »Tega niti v sanjah nisem pričakovala, sem pa opazila, da je bil tisti dan precej na trnih. Na gostiji je imela nevesta govor in se zahvaljevala svatom. Še posebej meni, ker sem ji veliko pomagala. Ko sem se ji pridružila na plesišču, me je presenetila s šopkom in že takrat so me oblile solze. Ko sva zaključili z objemom, me je obrnila v drugo stran in tam je bil Dominik, na kolenih. Popolnoma so naju prevzela čustva, oba sva jokala in stala tesno objeta,« je opisala. Željo za poroko sta sicer imela oba, kot povesta, je bilo vprašanje le, ali bo zmagala Samantina želja po poroki z najbližjimi, ali Dominikova po tradicionalni poroki.

rekla-je-da, poroka, samanta-in-dominik-košar
Erik Kavaš (kwww.kavaserik.com)
Poroka Samante in Dominika.

Pred poročnim dnevom so jima najbližji pripravili fantovščino in dekliščino. Priči Tadeja in Marko sta upoštevala njune želje po bolj zasebni zabavi. Samanta je s puncami večer preživela na Jeruzalemu, opravljala številne naloge in na koncu prejela diplomo, Dominik pa je bil s fanti na Razkrižju in tudi on si je za opravljene preizkušnje prislužil diplomo.



Organizacija poroke je bila v domeni sogovornice, Dominik pa ji je pomagal pri odločitvah. »Vedela sva, da želiva civilni obred pri Ivanovem izviru, ker je del najine zgodovine,« sta dejala. Pripravila sta poroko, ki je bila prepletena s tradicionalnimi kot sodobnimi prvinami. »Nisva imela klasične predaje neveste, ampak sva se odločila, da me Dominik do vstopa v cerkev ne bo videl. To je bil zagotovo eden najlepših trenutkov, še dodatno ga je polepšalo to, da je prstana nesel nečak, hči pa je metala cvetje,« je pojasnila nevesta. Po cerkvenem obredu ju je čakalo presenečenje, zaplesala je folklorna skupina KUD Razkrižje, katere člana sta. Pri Ivanovem izviru je nato sledil civilni obred, pogostitev pa so pripravili v Nemčavcih.

rekla-je-da, poroka, samanta-in-dominik-košar
Erik Kavaš (kwww.kavaserik.com)
Poroka Samante in Dominika.

Ob polnoči sta zaplesala in razrezala torto, met šopka in podvezice pa pripravila malenkost drugače. »Podvezico so si morali fantje zaslužiti z igro glasbenih stolov, saj je Dominik strasten harmonikar, dekleta pa šopek tako, da so prijele za okrasne trakove, ki so bili zvezani okrog šopka. Jaz sem gledala navzgor in počasi rezala enega po enega stran. Tista, ki je držala zadnji trak, je osvojila šopek.« 

»Poročni ples je bil zagotovo eden najbolj dragocenih trenutkov s poroke, saj sva tisti dve, tri minute imela čisto zase in sva ga izkoristila za stiskanje. Sva si pa vzela vmes deset minut časa, ko sva stran od vsega lahko bolj zasebno in iskreno delila čustva eden z drugim. Ta trenutek nama bo od vsega ostal najbolj v spominu, ker je bil tako iskren, ljubeč in nenačrtovan,« sta opisala.

rekla-je-da, poroka, samanta-in-dominik-košar
Erik Kavaš (kwww.kavaserik.com)
Poroka Samante in Dominika.

Dominik je za Samanto zavetje, v katerem vedno najde tolažbo in topel objem, novopečeni mož pa pri ženi najbolj ceni pozitivno energijo. Recept za uspešno zvezo sogovornika vidita v komunikaciji, saj vesta, da se da s pogovorom marsikaj urediti. »Poleg tega še, da smo včasih zmožni dati drugo osebo pred sebe, ker vemo, da jo bomo s tem razveselili, ji popestrili dan, pomagali skozi določena čustva. Veliko lažje je, če partnerja sodelujeta in iščeta kompromise,« pravita Košarjeva, ki živita v Ljutomeru.

rekla-je-da samanta-in-dominik-košar poroka ljubezenska-zgodba