vestnik

Rekla je DA: Ko sta se njuni poti spet prekrižali

Damjana Nemeš, 20. 3. 2019
Štumpf Photography
Jožica in Boštjan Domiter.
Popularno

Skupna življenjska pot Jožice in Boštjana Domitra iz Krašč se je začela pred petimi leti, ko sta se po dolgem času ponovno srečala. Takrat je preskočila iskrica, ki je vodila do medsebojnega spoznavanja in druženja, sčasoma pa tudi do skupnega doma, poroke in družine.

Prvič sta se sicer Jožica in Boštjan srečala že na pripravah za maturantski ples, torej v zadnjem letniku srednje šole, vendar po tistem nista ohranila stikov. »Jaz sem šla študirat v Maribor, Boštjan je ostal v Murski Soboti, tako da si nisva niti dopisovala. Srečala sva se morda na kakšnih študentskih zabavah, kjer sva šla plesat, to pa je bilo vse,« je povedala Jožica in dodala, da je do naslednjega osebnega srečanja prišlo na enem izmed večjih pomurskih festivalov, ki je potekal v bližini njenega doma. »Šla sva na pijačo, kasneje še plesat, po tistem sva ohranila tudi stike ter se začela dobivati. Veliko sva se pogovarjala in si dala vedeti, da si želiva nekoga, s katerim bi se poročila,« je še opisala Jožica.


2bcb3438fe820100d15afa97ddf2541c
Štumpf Photography
Jožica in Boštjan Domiter.

Po tem, ko sta postala par, sta začela razmišljati o skupnem domu. Ločevalo ju je namreč kar nekaj kilometrov, saj je Jožica prej živela v Mali Polani, Boštjan pa v Kraščih, zato sta iskala skupno stanovanje oziroma hišo v Murski Soboti oziroma okolici. Kasneje se jima je porodila ideja, da bi si zgradila lastno hišo. »Jaz sicer nisem bila za to, ker sem mislila, da nama ne bo uspelo, Boštjan pa me je vseskozi spodbujal in mi govoril, da bo vse šlo,« je povedala Jožica in dodala, da sta se v tistem času začela pripravljati tudi na poroko.

9d77aec2dc8766e12fbf42ef2908bf25
Štumpf Photography
Ker je Boštjan velik ljubitelj oldteimerjev, sta se fotografirala na enem izmed takšnih mopedov.


2500c2d364478555fb3abd9b8382b614
Štumpf Photography
Matični in cerkveni obred sta imela v Veliki Polani, gostijo pa v Nedelici v krogu najdražjih.

»Vsak sva dobila en projekt, jaz organizacijo poroke, Boštjan pa projekt hiša,« je smeje dodala Jožica. Poročila sta se 1. julija 2017, datum je zaradi pravljičnih številk izbrala Jožica, s čimer se je strinjal tudi Boštjan. Matični in cerkveni obred sta imela v Veliki Polani, gostijo pa v Nedelici v krogu sorodnikov in prijateljev. »Na poroki je bilo precej presenečenj, ki so nama jih pripravili, med drugim so nama prišli čestitat tudi tamkajšnji gasilci in nama pripravili vodno meglo, slikala pa sva se tudi na oldteimer mopedu, saj sem jaz njihov ljubitelj,« je povedal Boštjan, ki je Jožico sicer še pred poroko rad klical »moja žena«.
Boštjan je sicer pripravil Jožici presenečenje tudi nekaj dni pred poroko, s prijatelji, pričami ter »pozvačinom in družbanom« je organiziral podoknico, kjer ji je zapel tudi pesem, na katero sta zaplesala poročni ples. »Že prej sem ji enkrat zaigral to pesem in ji tako pihnil na dušo,« je hudomušno pripomnil Boštjan.

cad1279a70d309d6238a6ddd32abb09a
Štumpf Photography
Tudi gasilci so jima na poroki pripravili posebno presenečenje.


0d79a068e27f23deff0f12e5ae5c96e3
Štumpf Photography
Jožica in Boštjan Domiter.

Zakoncema Domiter se je v zadnjih dve letih življenje obrnilo na glavo, seveda v pozitivnem smislu. Po poroki sta se v lanskem letu preselila v novo hišo v Kraščih, oktobra istega leta pa sta dobila še hčerkico. »Sama zagotovo ne bo ostala, da ji ne bo dolgčas,« je na vprašanje, ali načrtujeta povečanje družine, še smeje odgovoril Boštjan.

2dfb46a03c772eb7156f82bf65090529
Štumpf Photography
Jožica in Boštjan Domiter pri Copekovem mlinu.

Štumpf Photography
Zakonca Domiter. 
rekla je da poroka zakonca Domiter
Kaj zdaj berejo drugi