vestnik

Rekla je DA: Na svoj 22. rojstni dan

T. L., 2. 9. 2020
Tadej Pušnik Photography
Poroka Lare in Matjaža
Popularno

Lara si bo svoj 22. rojstni dan zapomnila za vedno, saj jo je Matjaž točno opolnoči prebudil iz spanca in padel na kolena.

Lara, rojena Bernat, in Matjaž Rajnar sta se spoznala pred štirimi leti na zabavi pri njem doma v Murski Soboti. "V dobri družbi in prepevanju karaok smo se pripravljali na noč čarovnic v Rakičanu. Ker smo dekleta bila neučakana, fantje pa so želeli ostati tam, smo se na praznovanje odpravile brez njih. Takrat sva se spoznala in si bila naklonjena, a se do novega leta ni zgodilo nič, saj sva bila preveč sramežljiva" začne pripovedovati Lara. A njune poti so se kmalu spet prekrižale, tudi tokrat na njegovem domu. "Spet smo praznovali. Takrat se je sproščeno prednovoletno rajanje nadaljevalo v Spartacusu, kjer je preskočila tista prava iskrica," doda Lara. Hitro se je izkazalo, da je res prava, saj sta od takrat ostala neločljiva. "Začela so se vse pogostejša dopisovanja in druženja ob pijačah in filmih, po šestih mesecih je najina zveza postala resna" nam zaupa sogovornica.

rekla-je-da, lara-rajnar, matjaž-rajnar
Tadej Pušnik Photography
Poroka Lare in Matjaža
Ker sta vedela, da ne moreta drug brez drugega, se je Matjaž odločil, da bo Laro zasnubil. In to na njen rojstni dan. "Bilo je tam, kjer sva se spoznala, torej pri meni doma. Lari se ni niti sanjalo, kakšno presenečenje ji pripravljam za 22. rojstni dan. No, točno opolnoči sem jo prebudil in komaj prepričal, naj vstane in gre z mano v klet. Tam jo je v soju sveč na mizi čakal šopek, na tleh pa so bili konfeti v obliki srčkov. Ko se je presenečeno obrnila, sem pokleknil in jo zasnubil. Privolila je," se z iskrico spominja Matjaž. Sledilo je odprtje penine in slavje pozno v noč. 

rekla-je-da, lara-rajnar, matjaž-rajnar
Tadej Pušnik Photography
Na novoletni zabavi je med njima preskočila iskrica, ki se je hitro izkazala, da je tista prava.

Njun veliki dan je bil 8. avgust 2020. "Kmalu sva začela z načrtovanjem poroke, priprave so potekale skoraj eno leto, tiste intenzivne pa dobra dva meseca. Skoraj vsak dan po službi sva sestankovala z organizatorji, usklajevala termine in pilila detajle za popoln poročni dan," se spominjata. Kot pravita, sta čarobno soboto nestrpno pričakovala. "Joj, kako sva bila nervozna, noč prej nisva zatisnila oči. A vse je potekalo po načrtu in najin dan je bil pravljičen. Začel se je na Lovenjakovem dvoru, kjer sva se oblekla. Po tem smo se napotili v radgonsko hišo penin, kjer je potekal civilni del." še dodata.

rekla-je-da, lara-rajnar, matjaž-rajnar
Tadej Pušnik Photography
Njun poročni dan je bil pravljičen, a je prehitro minil.

V cerkvi na Cankovi je sledil ganljiv in s čustvi nabit obred, kjer sta si zaljubljenca izmenjala prstana. "Prav ta del se nama je najbolj vtisnil v spomin. Pri obljubi večne zvestobe so solze sreče tekle v potokih. To je bilo res nekaj posebnega. Po obredu smo s poročnim slavjem nadaljevali na Lovenjakovem dvoru, kjer je potekala zabava do zgodnjih jutranjih ur," opišeta mladoporočenca.

rekla-je-da, lara-rajnar, matjaž-rajnar
Tadej Pušnik Photography
Še posebej se jima je vtisnil v spomin cerkveni del poroke.

Poročni dan se je, kot za večino parov, tudi zanju prehitro končal, vendar sta ohranila v spominu mnogo lepih presenečenj. Po poroki sta si kratek oddih privoščila na hrvaški obali, tiste prave medene tedne pa bosta preživela na grškem Santoriniju.

rekla-je-da lara-rajnar matjaž-rajnar