vestnik

Rekla je DA: Tetovaža ju je združila za vedno

T. L., 8. 9. 2020
Bine Šedivy
Poroka Kaje in Maria
Popularno

Njena telesna poslikava mu ni dala miru, zato jo je moral poiskati. Ko jo je prvič zagledal, je v hipu vedel, da je ona tista, ki jo želi ob sebi za vedno.

Kajo Širovnik in Maria Bevka je povezala tetovaža na njenem hrbtu. »Spoznala sva na res zanimiv način. Šivilja mi je sešila korzet, v njem sem pozirala in fotografijo, na kateri se je videla tudi moja tetovaža, objavila na družabnem omrežju,« začne pripoved Kaja. Mariu je njena telesna poslikava vzbudila precej zanimanja, zato jo je želel spoznati. »Začel je brskati po facebooku in kmalu je v moj nabiralnik priletelo sporočilo. Sicer me sprva ni zanimal, a sem se po nekaj mesecih odločila, da si vseeno zasluži priložnost. Dogovorila sva se, da na pustovanju v Gornji Radgoni zapleševa. Tako se je začelo,« opiše Kaja.

rekla-je-da, kaja-bevk, mario-bevk
Bine Šedivy
Poroka Kaje in Maria

Od takrat dalje sta si dopisovala, hodila na pijače, se spoznavala. »Zaljubil sem se na prvi pogled, Kaja pa je potrebovala malo več,« v smehu doda Mario in zaljubljeno pogleda soprogo, ki v hipu pritrdi. »Res je. Takrat sem nekaj časa želela biti samska, a sem kmalu začela spoznavati, da sem se zaljubila. Čez nekaj mesecev sva postala par,« doda sogovornica.

Kaja_Mario5
Bine Šedivy
Kaja in Mario s hčerko Lelo in sinom Alexom.

Čez čas sta začela razmišljati o skupnem življenju in si ustvarjati dom v Apačah. Takrat se je Mario odločil, da je čas za naslednji korak. »Ker sem želel, da bi bila zaroka nekaj posebnega, sem pripravil aktiven družinski oddih na Gorenjskem. Z obiskom Bleda, tamkajšnjega gradu in Bohinja, sem želel ustvariti najin prvi izlet.

Njeno hčer Lelo sem ves dan pripravljal, naj sproži neprekinjeno fotografiranje, ko jo za to prosim. Prvič sem jo želel zaprositi na blejskem gradu, a je bilo na vseh meni lepih in primernih točkah preveč ljudi. Po tem smo se odpravili k slapu Savica in tam se je zgodilo. Kaji sem povedal, da je čas za fotografiranje, medtem pa namignil Leli, da je čas. S sinom Alexom sem v nosilki na hrbtu pokleknil in jo zaprosil. Jokala je od sreče in seveda privolila. Lela pa je odlično opravila svojo nalogo in ujela čudovit prizor,« navdušeno opiše Mario.

rekla-je-da, kaja-bevk, mario-bevk
Osebni arhiv
Zaprosil jo je ob slapu Savica.

Kaja_mario4
Bine Šedivy
Poroka Kaje in Maria

Usodni dan sta najprej načrtovala 25. aprila, a sta ga zaradi takratnih razmer prestavila na 25. julij. »Bilo je nepozabno, čudovito,« se strinjata zakonca Bevk. Civilni obred je potekal na gradu v Gornji Radgoni. »Ambient je bil čudovito pripravljen. Ker je nekaj minut pred obredom začelo deževati, je matičarka zagnala cirkus, da ne bo stala na mokrem. Zato so ji postavili zelen promocijski dežnik, ki je malo pokvaril lično pripravljen prostor. To je tisti grenak priokus. No, po tem pa je bilo vse kot v pravljici. Do cerkve v Apačah sva se zapeljala s kočijo, dan je bil prežet z ljubeznijo, hrana in glasbena skupina pa več kot odlična. Poročno slavje je trajalo do zgodnjih jutranjih ur. Res sva uživala vsako minuto,« še v smehu dodata.

Kaja_Mario6
Bine Šedivy
Poroka Kaje in Maria

Najbolj se jima je vtisnil v spomin prvi skupni ples. »Imela sva posebno koreografijo, bila je res nekaj posebnega. Mislim, da sem takrat začutila, da sva eno,« se spominja Kaja in Mariu namigne, da bi z veseljem še enkrat postala njegova. Po poroki sta si privoščila nekajdnevni oddih na Otočcu. »Ogledala sva si znamenitosti, pohajkovala po Novem mestu in preprosto uživala tistih nekaj dni v družbi drug drugega,« zaključi Kaja.

Kaja_Mario2
Bine Šedivy
Poroka Kaje in Maria.

Kaja_Mario7
Bine Šedivy
Poroka Kaje in Maria

rekla-je-da kaja-bevk mario-bevk
Kaj zdaj berejo drugi