vestnik

Rekla je DA: Zaprosil jo je na gledališkem odru

Ines Baler, 13. 1. 2019
Albin Bezjak
Poročila sta se na Ptuju.
Popularno

Tino in Matjaža je pred nekaj leti združilo delo. Takoj sta se ujela, začela delati načrte o skupnem podjetju, nato pa hitro postala par tudi zasebno. 

»Pred tremi leti in pol me je delo prineslo na Ptuj, kjer sem spoznala Matjaža. Več vikendov zaporedsva delala skupaj in pričela razvijati milijon idej, kako bi bile stvari, ki sva jih delala lahko boljše,« takoTina Vrdjuka Kekec. Skupaj preživeti čas pa ju je združil tudi zasebno. Postala sta par in se po njunemmnenju kar hitro preselila skupaj. »Ogromno se druživa, sva sodelavca, partnerja, najboljša prijatelja.Tako je bilo že na začetku, imela sva tudiskupne hobije,« dodaja Prekmurka, ki sedaj živi na Ptuju. Matjaž pa ob tem pristavi, da je poleg njunega razmerja takrat začel cveteti tudi posel.


5330153fd4a490c6d149a6ff2b4d3153
Albin Bezjak
S kolesom sta naredila simbolični krog po mestu.


Ptujčan je svojo izbranko zaprosil na gledališkem odru. »Ko sva živela v Mariboru, sva trenirala akrobacije ob drogu.Plesna šola Pandora vsako leto pripravi nastop, na katerem sva sodelovala tudi midva. V Slovenskemnarodnem gledališču Maribor smo imeli premiero in manjkal je samo še zaključni pozdrav. Zavese sose zastrle, vsi smo prišli na oder in čakali, da se zavesa odstrne še za zadnji priklon. Jaz sem takratžonglirala, Matjaž pa se je vozil okrog mene s kolesom. Nakar ga odloži in poklekne. Pravim mu, kaj zdaj delaš, saj sem čakala, da se zavesa odpre. Ni mi bilo čisto jasno. On pa mi pravi "življenje je cirkus in hočem, da je to najin cirkus za celo življenje". Nato mi jedal prstan, in ko se je zavesa končno odprla, sem bila jaz čisto nasmejana, ampak žonglirala pasem vseeno,« se z nasmehom na obrazu spominja Tina. Zaročila sta se leta 2017, poročila pa letos avgusta.


Ker v okviru svojega podjetja Arbadakarba pripravljata tudi poročne dekoracije, imata s porokami že precej izkušenj. Vedela sta, da se ne smeta obremenjevati z nepomembnimi stvarmi.»To je tvoj dogodek, ki naj bo edinstven, zato ga moraš pripraviti tako, kakor želiš. Parom polagava nasrce, da naredijo poroko zase, ne za druge,« pravi Ptujčan. Oba pravita, da sta zelo spontana. V zadnjemhipu sta zaradi neljubega dogodka morala zamenjati lokacijo poroko, a to ju ni vrglo iz tira. Bolje namreč ne bi mogli biti. Poročila sta se v enem izmed ptujskih hotelov. »Poročila sva se na mestni občini.Namesto z avtom sva se peljala s kolesom. Jaz sem svojega priredil tako, da je Tina lahko stopila gor.Moja poročna priča je bila z monokolesom, Tinina pa z navadnim kolesom in smo naredili simboličnikrog po Ptuju. Smo bili kar tarča vseh, ki so imeli takrat telefone v rokah,« je pripovedoval Matjaž Kekec.

4c6be80701970e411b967a91f810a3b0
Albin Bezjak
Namesto polnočnega plesa sta za goste pripravila ognjeni ples.


Še pred tem pa je presenečenje pripravila Sobočanka, ki je partnerju na občini zapela skladbo Martezore Le s teboj. »Moja želja je bila, da se vsi posedejo in grem zadnja noter. Takrat sem zapela,« takoTina, Matjaž pa dodaja, da je bil tisti trenutek poln solz, sreče in ljubezni.Pravita, da sta imela atipično in spontano poroko. Ker imata rada kulinariko, sta na svoji poroki izbrala tudi nekoliko nenavaden meni: »Pekli smo vrhunske mini burgerje, kuhal pa se je tudi golaž iz dimljenega temnega piva. Mogoče bi kdo rekel, pekli ste burgerje na poroki, pa vi ste nori. Ampak nama je bilo tako všeč.«Ob polnoči sta namesto plesa za povabljene svate pripravila ognjeni ples.
Skupaj imata tudi enoletno hčerko, zato se v zadnjem obdobju tudi trudita in si večkrat vzameta časzase in družino. »Tisto so potem najini trenutki, ko se skušava distancirati od posla. Včasih tega nisvavedela, zdaj pa to spreminjava. Predvsem pa ne komplicirava, imava tak način življenja in tako je za najuprav. Sva pa res sorodni duši in drug brez drugega vsega tega ne bi dosegla,« zaključujeta.

1568e29df63916e5724cb44009d84f94
Albin Bezjak
Pravita, da sta imela netipično in spontano poroko.


Če želite tudi vi z nami deliti svojo zgodbo, nam pišite na vestnik@vestnik.si ali na facebook in instagram.

S čim se Kekčeva ukvarjata poslovno, pa TU:
Albin Bezjak
Poročila sta se na Ptuju. 
rekla je da Tina in Matjaž Kekec