vestnik

(REKLA JE DA) Ko jo je zasnubil pred gasilskimi kolegi

M. V., 9. 9. 2021
Foto Berke
Poročila sta se 24. julija.
Popularno

Dvanajst let je od tega, ko sta se Tadeja in Dominik Mesarič prvič zagledala. »Bili smo sosedje in nekega dne je šel moj brat k njim na obisk, se kopat v bazen. Kot nalašč je pozabil s sabo vzeti brisačo, zato sem mu jo odnesla jaz. Takrat sva se z Dominikom spoznala,« pripoveduje Tadeja.

To srečanje je bilo uvod v dobro prijateljstvo, nobeden od njiju namreč ni verjel, da se lahko med njima splete kaj več. »Med nama je šestnajst let starostne razlike in ko sva se spoznala, sem jih jaz štela komaj šestnajst. Z moje strani je bila to ljubezen na prvi pogled in tega mu nisem niti prikrivala. Mogoče je bil to razlog, da je bil potem on tisti, ki se je čez čas opogumil in me poljubil,« se spominja. Po letih poznanstva sta se leta 2016 odločila, da zaživita skupaj, leto kasneje pa ju je že razveselil prvorojenec Gal. Poroke si je Tadeja zelo želela, Dominik pa ni bil tako navdušen, zato je misel na to nekako opustila.
Zato je bilo toliko večje presenečenje, ko je pred njo pokleknil ob koncu občnega zbora Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Ljutomer. »Bila je prva sobota v marcu 2020. Predsednik društva Danilo Polanič me je prosil, da mu pomagam pri podelitvi nekega priznanja, in takrat se je zgodilo,« se spominja z iskricami v očeh. Pred vsemi zbranimi, bilo jih je okoli šestdeset, jo je zaprosil za roko. 

poroka, rekla-je-da
Foto Berke
Gasilci PGD Ljutomer in PGD Cezanjevci so jima namreč pripravili vodni slavolok.

Poročila sta se 24. julija letos. »Poročila sva se v Ljutomeru, po uradnem delu smo se šli fotografirat v tamkajšnji park prvega slovenskega tabora. Niti slutila nisva, kakšno presenečenje naju čaka,« Tadeja še vedno pripoveduje vsa navdušena. Gasilci PGD Ljutomer in PGD Cezanjevci so jima namreč pripravili vodni slavolok. »Bilo je čudovito. Res sva hvaležna in ponosna, da sodelujeva pri tako posebnem poslanstvu, v katero pridno uvajava tudi najina otroka Gala in Pio.« To ni bilo edino presenečenje tistega dne, saj so ju obiskali še prijatelji iz gasilskega društva Užice iz Srbije.

(6019)
Foto Berke
Vsak dan znova ju razveseljujeta Gal in Pia.

Zaradi ukrepov sta sicer poroko enkrat prestavila, tokrat pa se je vse izšlo po njunih načrtih. »Bilo je malce stresno ampak če imaš ob sebi prave prijateljice se kar prijetno zmanjša. Janja, Sandra, Lea, Darinka in Tanja so mi pomagale pri dekoracije dvorane, pa tudi naprsne šopke smo naredile same in se seveda pri tem kar konkretno nasmejale.«  Dominik je priprave sicer označil kot "projekt leta". "Brez pomoči Danila in Dušana mi ne bi uspelo," je pripomnil. Del poročnega plesa sta odplesala sama na pesem od skupine Kvatropirci – Ko sreča je ujeta, kasneje pa sta se jima pridružila še otroka. Zdaj si želijo le, da bi nekega de imeli svojo hišo, predvsem pa, da se bodo imeli še naprej tako radi.

Če ste pripravljeni tudi vi deliti svojo ljubezensko zgodbo, nam pišite na vestnik@vestnik.si ali na naši družbeni omrežji facebook in instagram.

poroka rekla-je-da