vestnik

Rokerji bodo nastopili za osnovnošolce

Tomo Köleš, 22. 11. 2019
Tomo Köleš
Dežurni krivci.
Popularno

Prleški grunt rock kvartet Dežurni krivci se je odločil za zanimivo promocijo izida svojega novega albuma Narobe svet. Prvi ga bodo namreč slišali domači šolarji.

29. novembra 2019 bo izšla peta plošča zasedbe Dežurni krivci, poimenovana Narobe svet. Osem pesmi bo izšlo na vinilu pri neodvisni prekmurski založbi God Bless This Mess records, na spletnih platformah pa bo na voljo razširjena verzija z enajstimi komadi. Pod izdelek je podpisan avstrijski producent Hannes Jaeckl, ki je z Dežurnimi krivci sodeloval že pri dveh predhodnih albumih, Fakti in Strup. Za grafično podobo plošče je tokrat poskrbel vsestranski umetnik, slikar Gregor Purgaj. Osrednji promocijski predstavitvi plošče v živo pa bosta 29. novembra v domačem klubu JAMA v Svetem Juriju ob Ščavnici in 7. decembra v dvorani Komuna ljubljanskega Kina Šiška. Še pred tem bo pa predpremiera v klubu Jama, kjer bodo Dežurni krivci odigrali dva koncerta za učence domače osnovne šole. Izid plošče bo pospremljen tudi z novim videospotom, ki izide v naslednjih dneh od izida plošče. Režiser videa za pesem Rojeni brez imena je filmski ustvarjalec in glasbenik Vasja Rovšnik-Ruš.

Koncerti: 

- 29. november: Klub Jama Sveti Jurij ob Ščavnici (ob 10. in ob 11. uri za učence tamkajšnje osnovne šole; ob 21. uri 1. promocijski koncert) 

- 7. december: Kino Šiška, Ljubljana

- 13. december: MC Pekarna, Maribor

- 21. december: Klub Metulj, Bistrica ob Sotli

- 18. januar: Mikk Murska Sobota

dežurni-krivci promocijski-koncert sv.-jurij-ob-ščavnici 2019