vestnik

Salon Traminec letos s skupino Pliš, Jernejem Dirnbekom in Davorjem Klaričem

Vestnik, 21. 8. 2019
Nataša Juhnov
Salon Traminec razbija tudi stereotipe, da je traminec samo za ženske.
Popularno

V Zdraviliškem parku Radenci bo v ponedeljek, 26. avgusta, 10. salon traminec, ki neguje vinsko tradicijo in kulturo pitja vina.

Kot so sporočili organizatorji Klub Dišeči traminec, agencija Mediaspeed, zavod Vinomania in Vina Steyer, bodo obiskovalci tudi letos lahko okušali slovenske in mednarodne tramince, izbrano kulinariko, vinski vitez in sommelier Danilo Steyer pa bo izvajal Malo šolo vinskih okusov. Za glasbo bo tokrat skrbela skupina Pliš, nastopila pa bosta tudi Jernej Dirnbek in Davor Klarič, ki bosta predstavila projekt Z muziko o vinu in ljubezni. Tokrat bo na voljo več kot sto vrst različnih tramincev iz Slovenije, Nemčije, Italije, Avstrije, Hrvaške, Francije, Izraela in drugih držav.

"Traminec domuje v Radgonsko-Kapelskih goricah in njegova pridelava pomeni prestiž tako za velike kot za majhne vinogradnike in kletarje. Čast tej žlahtni vinski sorti, ki jo zaznamujeta bogata aroma in cvetica, že 10 let pa uspešno ruši predsodke, da je to vino, ki ga uživamo bodisi zgolj ob sladicah, bodisi so njegove častilke predvsem ženske, izkazuje tudi  Salon Traminec. Poslanstvo dogodka je hkrati tudi predstavitev in promocija pomurske in podravske regije. Obe se ponašata z odličnimi vini ter vrhunsko kulinariko, ki jo znajo ceniti tako domači kot tuji gostje," so še sporočili organizatorji. 

Aleš Cipot
Salon traminec 2018 Fotografija Aleš Cipot
salon-traminec radenci