vestnik

Saška: "Vse je odvisno od treh minut pred kamero"

D. N., 22. 2. 2020
Osebni arhiv
Saša Matajič iz Črenšovec bo jutri nastopila na izboru Ema 2020.
Popularno

Zvečer bo na prvem programu Televizije Slovenija potekal izbor Ema 2020, na kateri se bo za nastop na Evroviziji potegovalo dvanajst izvajalcev, med njimi tudi Saša Matajič – Saška iz Črenšovec.

Kot smo že poročali, si je Saška nastop na Emi 2020 zagotovila kot ena izmed dveh finalistov spletnega predtekmovanja Ema FREŠ, kjer so se predstavljali mladi in še neuveljavljeni glasbeniki. Skupaj s skupino Parvani Violet, ki si je tudi prislužila vstopnico za nastop na Emi, se je pridružila desetim izvajalcem, ki se bodo potegovali za vozovnico na Nizozemsko, kjer bo potekal že 65. izbor pesmi Evrovizije.

Saša se na nastop na Emi vestno pripravlja. Kot je pojasnila, se je najprej pripravljala s svojo ekipo in dodobra izdelala svoj nastop s pevskimi in plesnimi vajami ter vajami s spremljevalnimi vokali, zadnji teden pred Emo pa so izvajalci opravili tudi eno tonsko vajo, kadriranje ter dve vaji na odru. »Včeraj smo opravili generalko, nato pa bo v soboto oddajo v živo,« je dodala Saška in pojasnila, da se bodo s preostalimi tekmovalci zbrali že v dopoldanskem času, ko bodo ponovili nastop ter se pripravili na veliki finale, kar bo vključevalo tudi ličenje, pripravo frizure in mentalno pripravo na nastop. »Res se je treba dobro pripraviti in zbrati, saj je vse odvisno od tistih treh minut pred kamero.« Za Saškin videz bo poskrbelo več strokovnjakov, kot je povedala, bo za frizuro poskrbela Tara Prodnik, za ličenje Taša Škedelj, obleko pa ji je posodila Krinolina.

Ker se nastop nezadržno bliža, so toliko bolj naporne tudi priprave. »Veliko je vožnje v Ljubljano, urejanja in usklajevanja, prav tako je tudi psihično naporno, saj je pred nami pomemben nastop. To, da lahko nastopam v družbi vrhunskih glasbenikov, pa si res štejem v ogromno čas. Med izvajalci so namreč tudi takšni, ki sem jih občudovala že kot otrok, zdaj pa bom z njimi tekmovala. Noro,« je svoje občutke opisala Saška, ki je pojasnila, da je trema sicer že prisotna in da se je v celoti najverjetneje ne bo otresla, vseeno pa ni tako »agresivna«, da bi jo ustavila, je dodala. »Seveda pa je precejšnja odgovornost tekmovati na odru Eme. Se pa res že zelo veselim.«

Kot back vokalistka pa bo s Tinkaro Kovač nastopila še ena Prekmurka. 

saša-matajič saška ema-2020