vestnik

Vrnil se je sejem starih stripov

Vestnik.si, 5. 7. 2021
Tomo Köleš
Po devetih mesecih premora se je na grajsko dvorišče spet vrnil sejem starih stripov.
Popularno

Po devetih mesecih premora se je na soboško grajsko dvorišče končno spet vrnil sejem starih stripov. To je bil sedaj že sedmi po vrsti.

Sejem starih stripov pripravlja soboški klub Mikk v sodelovanju s Striparno Oblaček iz Celja na čelu z - v Murski Soboti vedno prisotnim - Boštjanom Večkom. V sklopu prvega letošnjega sejma so pripravili tudi delavnico poslikavanja 3D figuric 101 dalmatincev.

sejem-starih-stripov, mikk-murska-sobota, julij, grajsko-dvorišče
Tomo Köleš
Po devetih mesecih premora se je na grajsko dvorišče spet vrnil sejem starih stripov.

Ob množici znanih in malo manj znanih stripovskih junakov, s katerimi so se obiskovalci lahko že spoznavali in srečali na prejšnjih sejmih (Zagor, Veliki Blek, Teks Viler, Alan Ford, Marti Misterija, Modesti Blejz, Komandant Mark, Kapetan Miki, Kit Teler, Džudas, Dilan Dog, Ken Parker ...) in stripovskih zbirkah tipa Stripoteka, StripArt, Politikin zabavnik, Eks Almanah, MagnusBunker in drugih, so se tokrat v ponudbi znašli med drugim tudi otroški in mladinski junaki iz del Mikija Mustra, Karla Maya, Jamesa Fenimorea Cooperja, Jamesa Oliverja Curwooda in drugih. Ob nekaterih novih stripovskih junakih (Nathan Never, X-Men, Marvel Project ...) pa se je med drugim pojavila tudi manjša zbirka Doktor romanov. Ponudba torej ni zaobšla nikogar.     

sejem-starih-stripov mikk-murska-sobota grajsko-dvorišče boštjan vecko