vestnik

Skupina Polyphonic bo opevala ljubezen

Ines Baler, 16. 2. 2020
Osebni arhiv
Glasbena skupina Polyphonic.
Popularno

Glasbeno skupino Polyphonic sestavljajo Doroteja Omar Horvat, Timoteja Omar, Damjana Pajžlar in Matjaž Kranjec, člane pa druži ljubezen do glasbe, petja in prijateljstvo.

Pred slabim letom je nastala glasbena skupina, ki so ji člani nadeli ime Polyphonic, kar pomeni večglasje oziroma zvočnost več glasov. Z nastopi razveseljujejo goste na porokah in v manjših zaključenih družbah, zvečer pa bodo na Tišini pripravili prvi samostojni koncert. 

Zasedba je nastala, ker želijo člani glasbo deliti z drugimi, torej s poslušalci: »Ljubezen do glasbe nam namreč predstavlja druženje s prijatelji.« Njihov osebni glasbeni okus ni čisto enak, nekateri imajo raje živahnejše in vokalno zahtevnejše komade, medtem ko spet drugi počasnejši ritem. Najdejo pa skupno točko v harmoniji balad in pri večglasju. Izvajajo tako slovenske zimzelene, novejše in tudi tuje popularne hite, kajti želijo, da je njihov nabor pesmi dostopen vsem, ne samo mlajšim generacijam. Predvsem pa težijo k originalnosti. »Všeč so nam kantavtorji, vendar mi od drugih glasbenikov dobivamo le ideje, nikakor pa jih ne želimo kopirati, saj ima vsak nek svoj način,« pripoveduje Omar Horvatova. 

polyphonic, glasbena-skupina
Osebni arhiv
Doroteja Omar Horvat, Timoteja Omar, Damjana Pajžlar in Matjaž Kranjec sestavljajo glasbeno zasedbo Polyphonic.

Radi improvizirajo

Člani skupine Polyphonic pri ustvarjanju radi improvizirajo, zato tudi vse delajo brez notnih zapisov. »Tako bolj uživamo v tem, kar počnemo. Prilagodimo se vokalnim zmogljivostim in pa momentu,« pravijo. Za glasbo so navdušeni že od otroštva, večina članov je tudi zaključila glasbeno šolo in igra kakšnega od inštrumentov. Na nastopih pa vokalno izvedbo na kitari ali klavirju spremlja Kranjec, vse skupaj pa popestrijo še s kakšnimi ritmi. 

Kot vsi glasbeniki, tudi skupina Polyohonic razmišlja o zgoščenki in o tem, da kakšna skladba pride na radijske valove. Njihova cilja pa sta še, da kdaj stopijo na večji oder in se udeležijo kakšnega festivala.

Danes ob 17. uri bodo v kulturni dvorani na Tišini pripravili valentinov koncert, na katerem se jim bosta pridružila še kitarist Zoltan Durič in pesnik Štefan Titan. Obljubljajo obilo ljubezenskih melodij in sproščeno vzdušje. 

glasbena-skupina-polyphonic valentinov-koncert tišina