vestnik

(Skupina Vrhovi) Mladi Goričanci, ki igrajo vse, kar je treba

Maja Hajdinjak, 8. 12. 2022
Arhiv skupine Vrhovi
Skupino Vrhovi sestavljajo štirje fantje in eno dekle, uvajajo pa že šestega člana.
Popularno

Želijo posneti svojo pesem in nastopati na velikih odrih

Skupina Vrhovi je sestavljena iz mladih glasbenikov z Goričkega, ki jih je združila ljubezen do glasbe. Pevca Nika Nemec in Jan Hartman, harmonikar Jernej Perša, klaviaturist Simon Perša in bobnar Leon Šadl so v tej zasedbi skupaj od letošnjega marca. »Najprej so začeli skupaj igrati Jernej, Simon in Leon, potem pa so potrebovali še nekoga, ki poje, in tako so zraven povabili mene, nato pa še Jana,« razloži Nemčeva, ki pravi, da se v družbi samih fantov počuti prijetno in so kot njena druga družina, čeprav jo je na začetku skrbelo, kako jo bodo kot edino dekle sprejeli medse. Ime skupine ni izbrano po naključju, izbrali so si ga zato, ker vsak od njih prihaja z enega od goričkih vrhov – Nika od Svetega Jurija, Jernej in Simon s Pertoče, Leon iz Ropoče in Jan iz Gornjih Slaveč.



Njihov prvi skupni nastop je bil v Puževcih na »torjenju«, sicer pa so imeli do sedaj okrog 25 nastopov. Igrajo na različnih dogodkih, od zasebnih zabav do veselic, trenutno še največ po Goričkem, njihov repertoar pa obsega vse vrste glasbe, »od narodnozabavne, zabavne do Siddharte, če je treba,« pove Nika Nemec. Do konca leta jih čaka še kar nekaj nastopov, urnik pa se polni tudi že za prihodnje leto. Vadijo vsaj dvakrat na teden, čeprav se včasih, pravi Nemčeva, težko uskladijo zaradi šole. Večina jih namreč še obiskuje srednjo šolo, eden od njih je študent, uvajajo pa že šestega člana, prav tako študenta.

skupina-vrhovi, glasbeniki, nika-nemec
Arhiv skupine Vrhovi
Skupina Vrhovi

»Na začetku nas je bilo strah, ali nam bo uspelo glede na to, da na tem območju obstaja že kar nekaj uveljavljenih bendov, ki igrajo tovrstno glasbo. Tako smo najprej prosili organizatorje veselic in nastopajoče, ali bi lahko vsaj kakšno uro tudi mi igrali, in tako se je glas o nas razširil. Naš prvi nastop na veselici je bil aprila v Kraščih in moram reči, da je dobro uspel, ljudje so nas po tem že klicali za naprej. Ustvarili smo tudi družbena omrežja, kjer delimo posnetke nastopov, kar nam tudi pomaga pri prepoznavnosti,« še pove Nika Nemec, ki prihaja iz glasbene družine, saj je pevka tudi njena mama, njeni dedek, stric in mlajša sestra Tjaša pa so vsi trije harmonikarji. S preostalimi člani skupine Vrhovi pa si želi, da bi postali prepoznavni čim širše in bi nastopali na velikih odrih, radi bi izdali tudi svojo pesem, ki je že napisana in čaka, da jo posnamejo.

skupina-vrhovi glasba