vestnik

Slavičev večer: Letos so predstavili nadobudna dijaka

Vestnik.si, 10. 9. 2021
Milena Rajh
Slavičev večer v Križevcih.
Popularno

Člani Kulturnega društva Križevci pri Ljutomeru so v sklopu praznovanja občinskega praznika pripravili Slavičev večer na temo Mladi so naša prihodnost.

Na Slavičevem večeru sta se letos predstavila dijaka 2. letnika Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, in sicer Maša Slavinec iz Zasadov in Filip Zver iz Bučečovcev. Prva je judoistka, drugi ljubitelj matematike in naravoslovja, oba pa sta se v minulem šolskem letu izkazala na številnih tekmovanjih. 

Kulturno društvo je o obeh posnelo kratka filma, v katerih so ju prikazali v domačem okolju ter področju, na katerem blestita. "O njiju so spregovorili tudi starši, prijatelji, trener in profesorica. Maša je s svojo kolegico iz judo kluba predstavila kar nekaj prijemov obrambe," sporočajo. Otroci iz najstarejše skupine iz vrtca so se z vzgojiteljicami predstavili z gibalno vajo, pokazali so matematično znanje, poznavanje barv ter zapeli in pokazali, kako se oglašajo različni instrumenti.

slavičev-večer, križevci
Milena Rajh
Slavičev večer v Križevcih.

Vita Borovič, Lara Weis in Lucija Divjak so zaigrale na violončelo in violino ter pripravile umetniški pečat prireditve. Prisotne je pozdravila tudi predsednica društva Silva Duh in spregovorila o pomenu Slavičevega večera, vrednotah, ki jih je zastopal dr. Matija Slavič in njihovem pomenu v današnjem času. Beseda je tekla tudi o dijakih, njuni strasti in osredotočenosti na interesna področja ter o pomenu podpore mladih v procesu vzgoje in izobraževanja s strani njihovih vzgojiteljev, učiteljev in trenerjev.

slavičev-večer, križevci
Milena Rajh
Slavičev večer v Križevcih.

Kot gost večera je nastopil dr. Mitja Slavinec, državni sekretar za visoko šolstvo na ministrstvu za izobraževanje, šolstvo in šport, ki se je v svojem nagovoru prav tako dotaknil zaslug dr. Matije Slaviča in njegove zapuščine ter dosežkov obeh mladih dijakov, ju spodbudil k nadaljevanju svoje uspešne poti ter tudi druge mlade, naj študirajo in sledijo svojim sanjam.

slavičev-večer, križevci
Milena Rajh
Slavičev večer v Križevcih.

slavičev-večer križevci-pri-ljutomeru kulturno-društvo
Kaj zdaj berejo drugi