vestnik

Slovenija se je z novim podvigom vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov. Del njega so tudi Pomurci

Vestnik.si, 4. 11. 2022
Osebni arhiv
Slovenija se lahko pohvali z največjo zbirko kvačkanih izdelkov.
Popularno

Vseslovenska akcija Slovenija kvačka je dosegla Guinnessov rekord.

Septembra lani je na pobudo Jadranke Smiljić 211 ljubiteljic in en ljubitelj kvačkanja pričelo s projektom Slovenija kvačka. Kvačkali so grbe vseh slovenskih občin in se s tem želeli vpisati v Guinnessovo knjigo rekordov, vendar jim tega niso odobrili, zato so hitro našli drugi rešitev. Tako so po slovenskih domovih nastajali še drugi kvačkani izdelki v tehniki C2C. Cilj je bil, da skupaj naredijo tisoč izdelkov. Spomnimo, da so v akciji sodelovali tudi kvačkarji in kvačkar iz Pomurja. 

Ta teden je postalo jasno, da so pri knjigi rekordov potrdili nov rekord. "Z veseljem vas obveščamo, da je bila naša prijava za največjo zbirko kvačkanih izdelkov uspešna in smo zdaj nosilec naslova 'Največja zbirka kvačkanih izdelkov'," so zapisali na uradni facebook strani akcije Slovenija kvačka. 

Preberite še: https://vestnik.si/clanek/popularno/slovenija-kvacka-v-projektu-sodelujejo-tudi-pomurke-in-en-pomurec-909860; https://vestnik.si/clanek/aktualno/slovenija-kvacka-ne-212-grbov-nastalo-bo-tisoc-izdelkov-936708

slovenija-kvačka guinnessov-rekord kvačkani-izdelki