vestnik

Štirje kovači peljali prijatelje po Pomurju

Jože Gabor, 10. 9. 2019
Jože Gabor
Svoje prijatelje so popeljali na izlet po Pomurju.
Popularno

Članom ansambla Štirje kovači so ostali v lepem spominu koncerti po Pomurju skozi več kot šest desetletij njihovega nastopanja.

Lepi spomini pa tudi lepa narava, srčni ljudje in dobra hrana so glavni razlogi, da pokrajino ob Muri Štirje kovači radi obiščejo tudi v prostem času in pripeljejo s seboj še prijatelje, pravi pevka Hermina Šegovc: »Včasih je za naš obisk Pomurja dovolj le nekaj avtomobilov, drugič pa moramo najeti avtobus. Tako je bilo tudi tokrat, ko smo na izlet po Prekmurju in Prlekiji popeljali naše prijatelje in sodelavce, ki so pomagali organizirati koncert z naslovom 65 let ansambla Štirje kovači. Lani pa smo z avtobusom po Pomurju popeljali tudi klub članic narodno-zabavnih ansamblov iz vse Slovenije - dame narodno-zabavne glasbe.«

Štirje kovači, izlet po Pomurju
Jože Gabor
Svoje prijatelje so popeljali na izlet po Pomurju.

Na izletu ta konec tedna so najprej obiskali Razkrižje, kjer jim je župan Stanko Ivanušič s sodelavci predstavil Ivanov izvir in druge kulturne in turistične zanimivosti občine. Obiskali so tudi Otok ljubezni v Ižakovcih, kjer so se čez Muro popeljali z brodom, si ogledali muzejsko zbirko büjraštva, mlin na Muri in druge zanimivosti. Da še večkrat pridejo v pokrajino ob Muri pa jih je povabil prekmurski pozvačin. Sledila je vožnja do Lendavskih in Dolgovaških goric, kjer so na vrhu stolpa Vinarium Lendava zaigrali in zapeli skladbo Kam le čas beži in še nekaj drugih njihovih znanih pesmi. Ob izletih z avtobusom vedno s sabo vozijo tudi glasbene inštrumente in ob postankih zaigrajo ter zapojejo, je povedala Hermina Šegovc. Vsi, ki se znajdejo v bližini, jim z veseljem prisluhnejo in tudi z njimi zapojejo. Dan so zaključili z druženjem ob prekmurski hrani in domačih napitkih na turistični kmetiji Puhan v Bogojini.

štirje-kovači pomurje izlet
Kaj zdaj berejo drugi