vestnik

(Ta veseli dan kulture) Kam po dozo umetnosti?

Vestnik.si, 2. 12. 2021
Muzej in galerija Anton Trstenjak Ljutomer
Vabi tudi Galerija Ante Trstenjak Ljutomer.
Popularno

Danes bodo imele kulturne ustanove dan odprtih vrat in bodo obiskovalce ob ta veselem dnevu kulture vabile na različne dogodke. Preverili smo, kam se lahko odpravite v Pomurju.

V Galeriji Murska Sobota si boste v petek med 8. in 17. uro ogledali aktualne razstave. Hišna kustosa bosta tudi na voljo za krajša, individualna vodstva po razstavi Bogdan Borčić. Izbor grafik in slik iz stalne zbirke Galerije Božidar Jakac Kostanjevica na Krki ter razstavi Nataša Mirtić. Grafike. 

galerja-murska-sobota, izbor-grafik-in-risb, bogdan-borčić, nataša-mirtič
Vanesa Jaušovec
V soboški galeriji bosta na ogled aktualni razstavi.

V Pomurskem muzeju Murska Sobota bodo prav tako v petek odprli razstavo Pomanjkanje, zadostnost, izobilje, ki se navezuje na prehransko dediščino Pomurja in Porabja. Prav tako pa si boste brezplačno lahko ogledali še stalno razstavo in razstavo Sobota pred Sobotov. V popoldanskih urah, ob 16. uri, pripravljajo še družinsko delavnico Förtoj ali förtok, v kuhinji brez njega ne gre. 

ulična-razstava, murska-sobota, drevored-martina-luthra
Vanesa Jaušovec
Sreča z vami in od vas; piceke, meso, debele bilice se je imenovala ulična razstava o prehranski dediščini Prekmurja in Porabja, v petek pa bodo odprli še razstavo v soboškem gradu.

V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota so v okviru veselega dneva kulture že v četrtek zvečer pripravili predstavitev pesniških zbirk zavoda Volosov hram. 

V radgonskem Muzeju Špital si lahko njihove vsebine ogledate med 14. in 18. uro. V galeriji Doma kulture bodo ob 17. uri odprli samostojno fotografsko razstavo Dejana Kokola z naslovom Zgodbe o odhajanju.

V Galeriji-muzeju Lendava bo 3. decembra na ogled razstava Onkraj vidnega, interierji v času pandemije. V dveh sekvencah se bodo zvrstili fragmenti javnih in zasebnih interjerjev arhitekturno oblikovalskega studia Raketa, ki letos praznuje 20 let ustvarjanja konceptov, atmosfer in produkcije trajnostnega oblikovanja. 

V Galeriji Ante Trstenjak Ljutomer si lahko obiskovalci ogledajo regijsko tematsko razstavo likovnih del Videz tipnega, tekstura, faktura, šratura, raster. 

ta-veseli-dan-kulture dogodki pomurje