vestnik

Tanja Pintarič: Nagrada veliko pomeni tudi za Prekmurje

Vestnik, 17. 6. 2020
Osebni arhiv
Gostilna Rajh je prejela nagrado Bib Gourmand
Popularno

Že smo poročali, da je Slovenija postala 34. Michelinova destinacija, ter da je ena restavracija prejela dve Michelinovi zvezdici, pet pa jih je dobilo po eno. Na slavnostni podelitvi je nagrada Bib Gourman šla v roke tudi Gostilni Rajh iz Bakovcev.

Včeraj so bile izpostavljene ne le restavracije z zvezdicami, ampak so razglasili tudi tiste, ki so dobitniki nagrad Bib Gourman in krožnik. Eden od prejemnikov nagrad za dobro razmerje med kakovostjo in ceno je tudi Gostilna Rajh iz Bakovec in njihov chef Leon Pintarič. Nad nagrado so presenečeni, predvsem pa zelo zadovoljni, je za vestnik.si povedala Tanja Pintarič. »Nismo vedeli, kdaj smo imeli kontrolo. Veseli smo bili povabila na prireditev, nismo pa vedeli, kaj dobimo oziroma če sploh kaj.« Poudarila je, da celotna družina skupaj s sodelavci neguje tradicijo, obenem pa nagrada pomeni tudi to, da so njihovi gosti zadovoljni in se k njim vračajo. »Končno so priznali, da tudi v Sloveniji obstajajo dobre gostilne in restavracije, prepoznavni bomo širše po svetu, pa tudi turisti se dostikrat odločajo na podlagi različnih vodnikov, v katere restavracijo bodo zahajali,« meni o tem, kakšnega pomena je to, da je Michelinov vodnik oziroma tako imenovana rdeča biblija prišla tudi v Slovenijo.

Sogovornica poudarja, da je nagrada velikega pomena tudi za Prekmurje: »Lahko smo ponosni, da imamo lepo pokrajino in da ljudje prihajajo k nam, ne samo zaradi trajne hrane in vsega ostalega, ampak tudi, da se v naših krajih dobro počutijo. Naša želja je, da jih v Prekmurju zadržimo kakšen dan ali dva, in da doživijo utrip našega življenja.« Njihovega uspeha pa ne bi bilo brez družine in vseh sodelavcev, tako zdajšnjih kot prejšnjih, zato je Pintaričeva hvaležna vsem, kajti vsak je prispeval svoj delež k tej zgodbi. 

gostilna-rajh slovenija michelinove-zvezdice bib-gourmand
Kaj zdaj berejo drugi