vestnik

Te glasbenike bomo lahko poleti poslušali v naši regiji

Vestnik.si, 27. 4. 2022
Niko Časar
Dubioza Kolektiv bo nastopila na Soboških dnevih.
Popularno

Poletni meseci se približujejo, s tem pa tudi tradicionalne ali nekoliko novejše glasbene prireditve v Pomurju. Preverili smo, koga vse bomo lahko videli na odrih.

Že dalj časa je znano, da bo konec junija, natančneje na predvečer dneva državnosti, na tradicionalnem festivalu Soboški dnevi nastopila priljubljena zasedba Dubioza Kolektiv, v kateri igra tudi Prekmurec Jernej Šavel. V Murski Soboti bodo 26. junija nastopili tudi fantje iz skupina Joker Out.

Med 3. in 5. junijem bo pri Expanu potekal festival Petroleum Beat. Na odru naj bi se zvrstili Madball, Slapshot, The Mahones, Born from Pain, Odpisani, Insane, Stellaris, Mara in še kdo.


4. junija bo na Slovenski ulici v Murski Soboti letos prvič dogodek poimenovan Večerna glasbena čarovnija. Zapeli bodo Tomislav Bralić in Klapa Intrade, Marko Škugor, Erosi, Manca Špik in gost presenečenja. 


Na Radenski noči, ki bo na sporedu 9. julija, bo na oder stopila skupina Siddharta. Pri Gradu bo tamkajšnje prostovoljno gasilsko društvo 16. julija praznovalo stoto obletnico od ustanovitve. Pripravljajo svečano gasilsko proslavo, zatem pa veselico z Ansamblom Modrijani

občinski-praznik, občina-ljutomer, modrijani
Niko Časar
Pri Gradu bodo julija zaigrali Modrijani.

Še pred poletjem, 13. maja, bo v Gledališču Park zaigral Vlado Kreslin in Momento Cigano. Isti večer bo v Dvorcu Rakičan koncert Žana Serčiča.

d3fd96a11c10d68d61295e19d0b82d54
Jure Zauneker
V sredini maja bo na oder Gledališča Park stopil Vlado Kreslin.



Še več o glasbenih atrakcijah, ki se bodo poleti zvrstile v Pomurju, bo znano v prihodnjih tednih, ko bodo organizatorji razkrili končne liste nastopajočih. 

glasba pomurje poletje
Kaj zdaj berejo drugi