vestnik

Te pomurske restavracije sodelujejo v Tednu restavracij

Vestnik, 6. 10. 2021
Dean Dubokovič
Fotografija je simbolična.
Popularno

Med 8. in 17. oktobrom bo potekal jesenski Teden restavracij, v katerem sodelujejo tudi pomurski gostinski lokali.

Teden restavracij v Sloveniji poteka od leta 2012 naprej, njegov glavni cilj pa je promocija vrhunske slovenske kulinarike. Restavracije in njihovi kuharski mojstri dvakrat letno, spomladi in jeseni, v svojih restavracijah predstavijo svoje znanje v najmanj treh hodih. Cena menije je 10 evrov, vsaka restavracija pa lahko ponudi še dodatno ponudbo, na primer vinsko spremljavo ali dodatne hode. "Najboljše ocenjene restavracije lahko k osnovni ceni menija dodajo doplačilo za srčke, ki znaša 6 evrov za 3 srčke in več, tako da je pri njih cena menija 25 evrov, in 2 evra za 2 srčka, tako da je pri njih cena menija 21 evrov," pojasnjujejo organizatorji. 

V Tednu restavracij je tako cena prijazna do stalnih gostov, ki so s tem nagrajeni za zvestobo, in tudi do novih, za katere je to obdobje priložnost za spoznavanje vrhunske kulinarike. 

teden restavracij
Arhiv Tedna Restavracij
Fotografija je simbolična.

Med pomurskimi sodelujočimi restavracijami je s tremi srčki ocenjena Gostilna Rajh iz Bakovec, z dvema Restavracija Kodila iz Markišavec, z enim pa Gostilna Zorko iz Borecev. Srčki so mera za kakovost slovenske vrhunske kulinarike. Oznako nasmeh pa ima v Pomurju Gostilna Mencinger iz Črešnjevec. Kot pravijo organizatorji, v dobrih gostilnah plačamo z nasmehom, v slabih za jezo. 

teden-restavracij jesen pomurje