vestnik

Konec junija se vrača Teden restavracij, sodelujejo štiri pomurske gostilne

Vestnik, 12. 6. 2021
Dean Dubokovič
Teden restavracij
Popularno

Teden restavracij se po več kot sedemmesečnem premoru vrača. Med 18. in 27. junijem se bo ob ugodnejših cenah mogoče razvajati v 99 slovenskih restavracijah in gostilnah.

Teden restavracij se je v Sloveniji že dobro prijel, gre pa za desetdnevno prireditev, v kateri sodelujejo najboljše slovenske restavracije. Vsaka bo pripravila vsaj en meni z najmanj tremi hodi, cena menijev pa bo povsod enaka - 19 evrov, medtem ko bodo imele najboljše restavracije (z dvema srčkoma) za dva evra dražje menije, torej 21 evrov, in tremi ali štirimi srčki po 25 evrov. Rezervacije za obisk pa gostinski lokali že sprejemajo. 

Od pomurskih gostiln sodelujejo Restavracija Kodila (Markišavci, dva srčka), Gostilna Zorko (Boreci, en srček), Gostilna Rajh (Bakovci, trije srčki), Gostilne Mencinger (Črešnjevci, na dobri poti). 

Letošnji Teden restavracij pa bo še bolj poseben, ne le zaradi normalizacije življenja po zdravstveni situaciji, temveč tudi zaradi naziva Evropska gastronomska regija, ki ga v letošnjem letu nosi Slovenija. "Prav Teden restavracij bo zato prva prireditev kulinaričnega predsedovanja, ko bodo vrhunske slovenske restavracije in gostilne lahko dokazale, da so zares evropsko-vrhunske," pravijo organizatorji. Tudi letos je uradna voda gurmanskega tedna Cana Water, ki izvira v Serdici na Goričkem.

teden-restavracij gostilna-rajh restavracija-kodila gostilna-mencinger gostilna-zorko