vestnik

Na mednarodnem tekmovanju harmonikarjev uspešni tudi mladi pomurski glasbeniki

Vestnik.si, 10. 5. 2022
Osebni arhiv glasbene šole
Ana Krajnc
Popularno

Društvo harmonikarjev Murska Sobota je med 7. in 10. majem organiziralo 16. mednarodno srečanje harmonikarjev Pannoniaccordion, ki je potekalo v Murski Soboti na več lokacijah. Na srečanju so nastopili tudi učenci pomurskih glasbenih šol in dosegli odlične rezultate.

Tekmovanje harmonikarjev je potekalo v več različnih kategorijah, tekmovalci so se s klavirsko ali diatonično harmoniko pomerili v igranju narodnozabavne glasbe, zabavne glasbe in klasične glasbe, pri tem pa jih je ocenjevala strokovna žirija.

Po ocenah žirije je Nuša Čizmazija iz Glasbene šole Lendava v kategoriji narodnozabavne glasbe na klavirski harmoniki (kategorija C) z 87 osvojenimi točkami dosegla 3. nagrado. Na nastop se je pripravljala pod mentorstvom Denisa Zvera. 

pannoniaccordion, mednarodno-tekmovanje-harmonikarjev
Osebni arhiv glasbene šole
Nuša Čizmazija

Staš Žabot iz Glasbene šole Lendava je v kategoriji narodnozabavne glasbe na klavirski harmoniki (kategorija D1) osvojil 95,33 točk, pri tem je dosegel 2. mesto in si prislužil zlato priznanje. Prav tako je v kategoriji narodnozabavne glasbe s klavirsko harmoniko - variete - osvojil 95,83 točk, pri tem pa dosegel 1. mesto in osvojil zlato priznanje. Na nastopa se je pripravljal pod mentorstom Boštjana Baše. 

pannoniaccordion, mednarodno-tekmovanje-harmonikarjev
Osebni arhiv glasbene šole
Staš Žabot

Ana Krajnc iz Glasbene šole Gornja Radgona je v kategoriji narodnozabavne glasbe na diatonični harmoniki (kategorija D1) osvojila 91,25 točk in si prislužila 2. nagrado. Na nastop se je pripravljala pod mentorstvom Viktorja Maleca. 

harmonika, 15
A. Nana Rituper Rodež
Fotografija je simbolična.

Na tekmovanju je sodeloval tudi Lukas Gumilar, ki obiskuje Glasbeno šolo Beltince. Na tekmovanju je v kategoriji narodnozabavne glasbe z diatonično harmoniko (kategorija B) dosegel 96 točk ter osvojil 2. mesto in zlato priznanje. 

280142241_370162921714998_4318610149923224365_n
Osebni arhiv
Lukas Gumilar

Tekmovalce v kategoriji klasične glasbe so ocenjevali Mikela Uršič, Kristijan Potočnjak, Žan Legat, Igor Krizman, Branko Džinović, Marko Hatlak, Matjaž Balažic, Andriy Stashevsky in Aldo Kumar. Tekmovalce v kategoriji zabavne glasbe, ki so igrali na klavirsko harmoniko, so ocenjevali Marsell Marinšek, Marko Hatlak in Igor Podpečan, tekmovalce, ki so igrali na diatonično harmoniko, pa so ocenjevali Zoran Lupinc, Manuel Šavron in Miha Debevec. Tekmovalce v kategoriji narodnozabavne glasbe so ocenjevali Igor Podpečan, Viktor Malec in Mike Orešar. 

16.-mednarodno-srečanje-harmonikarjev društvo-harmonikarjev-murska-sobota
Kaj zdaj berejo drugi