vestnik

Ti glasbeniki bodo nastopili na letošnjem Plesu - noči čarovnic v Rakičanu

Vestnik, 8. 10. 2021
Aleš Cipot
Ples - noč čarovnic
Popularno

Iz Raziskovalno-izobraževalnega središča Dvorec Rakičan so sporočili, da letošnji Ples - noč čarovnic bo. Potekal bo 29. in 30. oktobra.

Ples - noč čarovnic prinaša pester srednjeveški program za vse generacije, zabavne čarovniške predstave, spektakularni ognjeni šov in večerno glasbeno poslastico, napovedujejo organizatorji.

Nastopajoči v petek, 29. oktobra, bodo Luka Basi, Polkaholiki in Joker Out. V soboto, 30. oktobra, bodo na odrih Siddharta, Mi2, Trifrtalenadesejt in Alo!Stari. Oba dneva bodo prižgali grmado, pripravili ognjeni šov, otroci bodo lahko sodelovali v čarovniških delavnicah, lokostrelstvu, na ogled pa bo tudi srednjeveški interaktivni program, ki bo prikazoval vsakdanje življenje v srednjem veku, orožarstvo, mečevanje, pripravili pa bodo tudi srednjeveški nastop z viteškim turnirjem in srednjeveškimi plesi.

ples---noč-čarovnic, noč-čarovnic, dvorec-rakičan, rakičan
Aleš Cipot
Ples - noč čarovnic

Prireditev bo potekala pod pogojem PCT (preboleli, cepljeni, testirani). "Ob vhodu na prizorišče bo organizirano samoplačniško testiranje na SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi," dodajajo organizatorji. 

Prodaja vstopnic je stekla danes, poteka preko spleta ter v Kavarni in gostilni Dvorca Rakičan in v Turistično-informacijskem centru Murska Sobota. Otroci do drugega leta starosti imajo prost vstop, otroci med 3. in 12. letom pa za vstop potrebujejo otroške vstopnice. Te na dan dogodka stanejo pet evrov, v predprodaji pa tri. Odrasla stopnica stane 13,90 evrov v predprodaji in 18 evrov na dan dogodka. Na voljo so tudi dvodnevne čarobne vstopnice, za odrasle stanejo 19,90 evrov, za otroke pet evrov. 

ples-noč-čarovnic rakičan dvorec
Kaj zdaj berejo drugi