vestnik

To smo največkrat poguglali. Med najbolj iskanimi osebami tudi Prekmurec

STA, 9. 12. 2021
Shutterstock
Prav tako je bilo veliko zanimanja za informacije, povezane s šolo na daljavo.
Popularno

Slovenci so tudi letos na spletu najpogosteje iskali informacije o koronavirusu, kažejo podatki Googla. Na prvem mestu seznama najpogostejših iskanj v Sloveniji je namreč covid sledilnik. Na drugo mesto se je uvrstilo vreme, na tretje pa Euro 2020, so sporočili iz Grayling Slovenija.

Slovenci so letos prek Googla najpogosteje iskali podatke o epidemiji covida-19. Največ iskanj je bilo vezanih na covid sledilnik. Pogosto iskana gesla, kot so SMSpass, cepljenje brez naročanja, izjava za prehod med občinami, potrdilo o cepljenju ali policijska ura, pa po navedbah Grayling Slovenija kažejo, da so prebivalce Slovenije zelo zanimali tudi ukrepi za omejevanje epidemije covida-19. Prav tako je bilo veliko zanimanja za informacije, povezane s šolo na daljavo.

feri-lainšček
Jure Zauneker
Med najbolj iskanimi osebami je tudi Feri Lainšček.

Tudi v iztekajočem se letu je bilo veliko pozornosti namenjene športu, saj je prišlo do množičnih iskanj športnikov in športnih dogodkov. Izstopal je tudi referendum o noveli zakona o vodah. Kot je sicer razvidno iz seznamov Grayling Slovenija, so covid sledilniku, vremenu in Euru 2020 v deseterici najbolj priljubljenih splošnih iskanj letos sledili potresi, NBA, bitcoin, Vuelta, Tour de France, olimpijske igre in pust 2021.

Najbolj iskane osebe so bile plezalka Janja Garnbret, kolesar Primož Roglič, nekdanji član podmladka SDS Luka Lah, pesnik in pisatelj Feri Lainšček, kolesar Tadej Pogačar, smučarka Andreja Slokar, poslanka Janja Sluga, pevka Ana Soklič, nekdanji prvi mož UKC Ljubljana in aktualni zdravstveni minister Janez Poklukar ter pevka Aleksandra Ilijevski.

S področja TV zabave so zmagovalci resničnostni šovi, na prvih dveh mestih sta namreč Sanjski moški in Kmetija. Na tretjem mestu se je znašla Evrovizija 2021. Sledita še resničnostni šov Exatlon Slovenije in šov Slovenija ima talent. Med aktualnopolitičnimi iskanji so bili v ospredju referendum za pitno vodo, plače policistov, minimalna plača 2021, PKP7 in Janja Sluga. 

macbook-g1ff173d28_1920
Pixabay
Največkrat smo poguglali besedo covid19 sledilnik.

Najbolj iskani dogodki so bili pust, dan državnosti, velika noč, prvi pomladni dan in novo leto.

internet statistika slovenija
Kaj zdaj berejo drugi