vestnik

Tradicionalni "zombie walk" je na Grossmannovem festivalu zamenjal "zombie drive-by"

Vestnik, 18. 6. 2020
Nataša Gider
Tradicionalnega Zombie Walka letos na Grossmannovem festivalu ne bo, zamenjal ga je Zombie Drive-by.
Popularno

Letošnji Grossmannov festival fantastičnega filma in vina bo potekal na dveh lokacijah, in sicer v Ljutomeru in Ormožu. Poleg te novosti bo letos namesto Zombie Walka potekal Zombie Drive-by ali Zombi mimovoz.

Letošnja zombi povorka na Grossmannovem festivalu bo nekoliko drugačna, kot v prejšnjih letih. Namesto tradicionalnega Zombie walka bo potekal Zombi mimovoz, ki so ga organizacijo pripravili v sodelovanju s Citroën klubom Slovenije. Ta bo potekal v soboto, 18. julija z glavnega trga v Ljutomeru, pred uradnim zombi mimovozom pa bo potekala ustvarjalna delavnica Pimp My Zombie Car. Na tej delavnici bodo obiskovalci lahko izdelali maske, kostume in dodatke iz različnih materialov, z njimi pa bodo zadnji dan festivala okrasili vozila, ki bodo v že omenjenem mimovozu sodelovala. 

DELAVNICA-PMZC-1157-x-818
Grossmannov festival
Organizatorji pripravljajo tudi delavnico, na kateri bodo obiskovalci lahko izdelali maske, kostume in dodatke, s katerimi bodo okrasili avtomobile, ki bodo sodelovali v zombi mimovozu.

Delavnice, ki jih organizatorji pripravljajo z Mladinskim centrom Ormož, bodo potekale na obeh lokacijah festivala, in sicer v Ormožu med 10. in 12. julijem ter v Ljutomeru med 15. in 18. julijem. Delavnico bo vodila likovna pedagoginja Petja Kolenko, organizatorji pa še sporočajo, da se je lahko udeležijo vsi, starejši od petnajst let. 

Kot smo že poročali, bo letošnji 16. Grossmannov festival potekal med 10. in 12. julijem v Ormožu in med 14. do 18. julijem v Ljutomeru. 

grossmannov-festival grossmannov-festival-fantastičnega-filma-in-vina ljutomer ormož
Kaj zdaj berejo drugi