vestnik

V Dolini bodo letošnje Martinovo praznovali nekoliko drugače

Vestnik, 10. 11. 2020
Profimedia
Na martinovo naj bi iz mošta nastalo vino. V začetku novembra se torej rodi mlado vino, pridelano iz grozdja tega leta, ki ne sme manjkati na obloženi mizi.
Popularno

Turistično društvo Dolina je že nekaj let ob Martinovem pripravilo Martinov pohod od kleti do kleti. Ker letos zaradi razmer to ni mogoče, so se domislili nekoliko drugačne izvedbe.

V Dolini pri Lendavi omenjen pohod prirejajo že deset let, vsakič pa ga obišče več pohodnikov iz Slovenije in sosednjih držav. Društvo vsako leto k sodelovanju povabi lokalne vinogradnike, ki jih obiskovalci med pohodom obiščejo in lahko pri njih z unikatnimi degustacijskimi kozarci pokušajo mlada vina. Gospodinje pa jih počastijo tudi z dobrotami. 

V društvu pravijo, da je prireditev poslastica tudi za ljubitelje kulture in etnologije, saj pohod popestrijo tudi nastopajoči iz okoliških kulturnih društev. "Vitezi vin s svojim obiskom potrdijo naša prizadevanja za ohranjanje tovrstnih dogodkov ob Martinovem," doda predsednica društva Monika Bači Kleiderman.

td dolina, martinov paket
TD Dolina
Letos mlada vina ponujajo v posebnem Martinovem paketu.

Letos zaradi epidemioloških razmer 10. Martinovega pohoda od kleti do kleti po dolinskih gričih niso mogli organizirati, kljub vsemu pa ljubiteljem vin omogočajo degustacijo. Iz društva so namreč sporočili, da je pet vinogradnikov iz Doline pri Lendavi pripravilo posebno polnitev svojih vin, ki so jih skupaj z degustacijskimi kozarci zapakirali v darilne embalaže. Posebni Martinovi paketi vsebujejo dve steklenici vina po 0,25 litra in kozarec. "Tokrat bomo vina poskusili doma, a upajmo, da se bomo naslednje leto lahko skupaj podali na jubilejni 10. Martinov pohod »od kleti do kleti,« še dodaja predsednica društva. 

turistično-društvo-dolina martinovo od-kleti-do-kleti