vestnik

V konkurenci za najlepši in najgostoljubnejši zdraviliški kraj tudi pomurske destinacije

Vestnik, 10. 8. 2020
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Popularno

Tekmovanje Moja dežela - lepa in gostoljubna poteka tudi letos. Glasujete lahko tudi za nekaj pomurskih predstavnikov.

Turistična zveza Slovenije tudi letos izvaja projekt Moja dežela - lepa in gostoljubna. Trenutno je v teku drugi krog spletnega glasovanja v treh kategorijah, in sicer za NAJ lepše - NAJ gostoljubnejše večje mesto, NAJ lepši - NAJ gostoljubnejši zdraviliški kraj in za NAJ lepši - NAJ gostoljubnejši turistični kraj. V kategoriji za zdraviliški kraj so v konkurenci 13 predlogov tudi Banovci, Lendava, Moravske Toplice in Radenci. Glasovanje poteka od 10. avgusta in do 8. septembra. 

Že pred so lahki zainteresirani glasovali za NAJ lepše - NAJ gostoljubnejše srednje in manjše mesto, NAJ tematsko pot in za NAJ lepši - NAJ gostoljubnejši izletniški kraj. V slednji kategoriji so sodelovali tudi Tešanovci. V obdobju med 13. in 20. julijem so prejeli 34 glasov. 

cc890eda4d1adffb722c2fc6f35915ca
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.

 Projekt Moja dežela - lepa in gostoljubna nosi sporočilo, da je urejeno in gostoljubno okolje pogoj za uspešen razvoj turizma. "Za Slovenijo je turizem rastoča dejavnost povezana s počitkom, sprostitvijo, doživetji, športom ter naravno in kulturno dediščino, ki se lahko uresničuje in nadgrajuje v urejenem, prijaznem, gostoljubnem in strpnem okolju." Sicer pa je osnova projekta tekmovanje slovenskih mest in krajev na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti, pri turistični zvezi pa menijo, da prerašča v vseslovensko gibanje. Osnovni namen je spodbujanje in ozaveščanje ljudi, da urejajo bivalno, krajevno, podjetniško in društveno okolje, obenem pa spodbuda za dobro organizirane redne dejavnosti komunalnih, okoljevarstvenih podjetij in drugih služb. 

Zaključna prireditev projekta bo potekala oktobra v Laškem, ko bodo podeljena priznanja najboljšim v posameznih kategorijah. 

turizem moja-dežela-lepa-in-gostoljubna