vestnik

V počastitev praznika v Beltincih naredili sladoled s prekmurskim pridihom

Vestnik, 16. 8. 2019
Nataša Juhnov
Popularno

Aslan Zečiri, ki v Beltincih vodi Sladoledarno Sali-Mango, je pred mesecim dni dobil idejo, da izdela nov okus sladoleda, s katerim bi prispeval svoj del k praznovanju stote obletnice priključitve Prekmurja k matični domovini. 

"Glede na to, da se vsi pripravljajo in se po svojih močeh trudijo za velik praznik za Prekmurje in Slovenije, sem se odločil, da tudi jaz nekaj prispevam. Ker delam sladoled, sem prišel na idejo, da naredim sladoled z okusom neke prekmurske tradicionalne jedi," razlaga Zečiri in razkrije, da se je odločil za prekmursko gibanico. Kot je pojasnil, je pri starejših ljudeh v Beltincih povpraševal po tisti originalni recepturi, kaj vse je bilo v sladico dodano. Sladoled je tako pripravljen iz mase z okusom skute, oreha, dodani so vanilija s cimetom, drobci orehov ter mak. "Pripravljamo sloje, ki jih bomo zajeli v posamezne kepice, ti pa bodo zajeli vse okuse in ponudili okus prekmurske gibanice," tako sogovornik.


de295d7d8f33c918b43f1a1a0a2cd5c8
Nataša Juhnov
Aslan Zečiri se je odločil na svoj način počastiti stoto obletnico združitve Prekmurja z matično domovino.


Sladoled z okusom prekmurske gibanice je prvič ponudil danes, ko bo v Beltincih tudi slovesnost ob državni slovesnosti. Zaenkrat so pripravili 30 litrov omenjenega sladoleda, jutri pa ga bodo še enkrat toliko, pravi Zečiri, ki sladoledarno vodi že deset let, pred njim pa jo je vrsto let njegov oče. Zečirija je še dodal, da sladoled z okusom prekmurske gibanice sicer na trgu ni nov, je pa ta, ki ga pripravlja sam, narejen na podlagi izvirne in pristne recepture.

7be3552321393d3fb6c90a572f0d5f43
Nataša Juhnov
Za obiskovalce so v sladoledarni pripravili tudi posebne plakate, ki bodo opominjali na nov okus sladoleda.

beltinci priključitev Prekmurja sladoled