vestnik

Rekla je DA: Vedno sta bila glasna, da se pozimi že ne bosta poročila

M.V., 15. 1. 2020
Jan Rozman
Gostom sta dva tedna pred poroko sporočila, da so se načrti malce spremenili in da pridejo na dvojno slavje: krst in poroko.
Popularno

Poročila sta se zadnjo nedeljo minulega leta, čeprav sta vedno sanjala o junijski poroki. Dom sta si ustvarila v hiši njenih staršev, ljubezen pa že pred poroko okronala z rojstvom sina.

Nikita in Leon Klobasa sta se spoznala na rojstnem dnevu skupnega prijatelja, in sicer januarja leta 2016. »Zatem sva si začela dopisovati, vendar se nisva videla do februarja, ko je bilo valentinovo. Takrat se je Leon takrat odločil, da mi bo pripeljal rožo,« nam je zaupala enaindvajsetletna Nikita. Po tem sta se začela redno videvati in postala par. Skupaj sta preživljala veliko časa, šla na večerje ali se dobila le na pijači, obiskala pa sta tudi več koncertov. »Ogromno časa sva preživela skupaj, čeprav sem še jaz hodila v srednjo šolo. Leon je prijateljem večkrat povedal, da je to tisto pravo, tako sem čutila tudi jaz.« Ob preživljanju skupnega časa sta ugotovila, da imata o veliko stvareh podobno razmišljanje, v drugih pa spet popolnoma različno, ampak to jima je bilo zanimivo, saj sta na koncu zmeraj 'našla skupni jezik'.

poroka, zimska
Jan Rozman
Nikita in Leon Klobasa sta se poročila konec leta 2019.

Zaročila sta se leta 2017 na dopustu na Mallorci v Španiji. »Sedela sva na pomolu in gledala sončni zahod, ko je rekel, da zdaj pa manjka samo še prstan. Pa sem se pošalila, da ima prav. In nato je iz žepa prav zares potegnil zaročni prstan in ostala sem brez besed,« se tistega poletnega večera spominja Nikita. Kljub temu, da sta vedno govorila, da se bosta poročila meseca junija, sta se poročila decembra.

poroka, zimska
Jan Rozman
"Sedela sva na pomolu in gledala sončni zahod, ko je rekel, da zdaj pa manjka samo še prstan," se spominja Nikita.

»Pravzaprav smo imeli 29. december določen za datum, ko bo najin sin Ian prejel zakrament svetega krsta. Tako smo razposlali tudi vabila,« je zaupala. A kaj hitro se jima je utrnila ideja, da bi se na ta posebni dan tudi sama uradno zaobljubila drug drugemu. Gostom sta tako dva tedna pred poroko sporočila, da so se načrti malce spremenili in da pridejo na dvojno slavje: krst in poroko. »Vedela sva, da se bova poročila, a po razmisleku, da bo dvakratni velik dogodek preveč naporen za najinega sina sva se odločila, da oba dogodka poveževa, pa čeprav je to zimski mesec in sva bila vedno glasna, da se pozimi pa že ne bova poročila,« pravi smeje. Obred je bil prav poseben, krst je sledil po poroki, v spominu pa jima ostaja predvsem lepa povezanost dogodkov in čustva, ki so ju spremljala. 

poroka, zimska
Jan Rozman
Nikita in Leon Klobasa sta se poročila konec leta 2019.

Kaj zdaj berejo drugi