vestnik

(FOTO) Vesel božič s skupino Elemental

Tomo Köleš, 26. 12. 2019
Aleš Cipot
Elemental na MIKK-ovem Božičnem koncertu
Popularno

V noči s srede na četrtek se je zelo uspešno končal razprodan božični koncert hrvaške skupine Elemental v soboškem klubu Mikk.

Lahko bi rekli, da so člani zasedbe že stari znanci in rado videni gostje pomurske publike, saj so v Mikku nastopili že 26. decembra 2006, koncertirali pa so tudi avgusta 2014 na prireditvi Fanke v Moravskih Toplicah.

elemental, božični-koncert, mikk
Aleš Cipot
Elemental na MIKK-ovem Božičnem koncertu

Skupina obstaja že od leta 1998, ko so jo sestavljali samo trije MC-ji, danes pa šteje sedem članov. Elemental je kot trio na začetku kariere izdal dva albuma: leta 2000 debitantskega Moj njegov i njen svijet (založba Kondorcomm) in leta 2002 Tempo Velegrada – Demiurg (Menart). V zadnjih šestih letih deluje v sedemčlanski sestavi, ki ni značilna za rapovsko formo, in ob tem zamenjuje »semplanje« z odigranimi glasbenimi deli. V takšni postavi je izdal pet albumov: leta 2004 Male stvari, leta 2008 Pod pritiskom, leta 2010 Vertigo, leta 2013 U redu je in leta 2016 zadnji dvojni album Tijelo, ki ga je izdal samostojno.

elemental, božični-koncert, mikk
Aleš Cipot
Elemental na MIKK-ovem Božičnem koncertu

Člani benda Elemental so pevca Mirela Priselac - Remi in Luka Tralić - Shot, kitarist Erol Zejnilović, basist Konrad Lovrenčić, klaviaturist Davor Zanoški, bobnar Ivan Vodopijec in spremljevalna pevka Vida Manestar. Nesporno kakovost skupine Elemental poleg razprodanih koncertov potrjujejo tudi kopica glasbenih nagrad (nominacije za porin, zlatno kooglo, magdaleno itd.) in osvojeni vrhovi lestvic z odmevnimi skladbami Romantika, Iz dana u dan, Tako lijepa, Pod pritiskom, Dobar dan, Zašto te imam, Goli i bosi in drugimi. Zadnji singel se imenuje Solidarnost.

božični-koncert skupina elemental MIKK 2019
Kaj zdaj berejo drugi