vestnik

Vestnikova osebnost Pomurja 2018: Jože Rituper in Klaudija Sedar

Vestnik, 22. 11. 2018
Adriana Gašpar
Jože Rituper.
Popularno

Akcija Vestnikova osebnost Pomurja 2018 poteka tudi letos. Izbranih je bilo deset kandidatov, vsak dan pa vam bomo predstavili po dva. Da jih boste bolje spoznali, in da se boste lažje odločili, komu boste namenili svoj glas. Zaslužijo si ga seveda vsi, izbira pa je vaša. Tokrat vam predstavljamo naslednja dva, to sta Jože Rituper in Klaudija Sedar. 

Jože Rituper:Humanitarni delavec, gasilec in prostovoljec se že skoraj 20 let aktivno predaja delu v Evangeličanski humanitarni organizaciji Podpornica. Ljudi skuša razumeti v njihovih najglobljih stiskah in jim po svojih najboljših močeh pomagati, da bo njim ali njihovim svojcem lažje. Zaveda se, da so ljudje, ko ga pokličejo, v hudih stiskah in nemalokrat v brezizhodnih položajih, zato ne izgublja časa, ko je treba pomagati. Pa naj bo to z bolniško posteljo, obleko ali toplo besedo.



Klaudija Sedar,latinistka in jezikoslovka, z veliko vnemo preučuje preteklost in dogajanje v tem prostoru. Preučuje zgodovinske osebnosti, tiske, šolstvo, pismenosti, literaturo ter prelomne dogodke, svoje izsledke pa kot avtorica razstav predstavlja v Pokrajinski in študijski knjižnici, sodeluje na simpozijih, predava in piše članke in študije za monografije. Nedavno je zbrala bibliografijo Ferija Kuzmiča. Na podlagi preučevanj dokumentov in z brskanjem po arhivih mnogim dotlej znanim dejstvom doda nov ali drugačen pogled.

5a58463c86998c1cf407c11f638858a7
Branko Zunec
Klaudija Sedar.

Za vse kandidate lahko glasujete preko glasovnic v Vestniku ali TU:

Vestnik
Tokrat predstavljamo Jožeta Rituperja in Klaudijo Sedar. 
Vestnikova osebnost Pomurja 2018 glasovanje
Kaj zdaj berejo drugi