vestnik

Vestnikova osebnost Pomurja 2018: Vasja Rovšnik in Aljoša Škaper

Vestnik, 22. 11. 2018
Nataša Juhnov
Aljoša Škaper.
Popularno

Akcija Vestnikova osebnost Pomurja 2018 poteka tudi letos. Izbranih je bilo deset kandidatov, vsak dan pa vam bomo predstavili po dva. Da jih boste bolje spoznali, in da se boste lažje odločili, komu boste namenili svoj glas. Zaslužijo si ga seveda vsi, izbira pa je vaša. Tokrat vam spet predstavljamo dva, to sta Vasja Rovšnik in Aljoša Škaper. 

Vasja Rovšnik je neodvisni filmar, živi in dela v Gornji Radgoni. Je režiser, scenarist, fotograf in montažer, vodja snemanj in še skladatelj glasbe za film. Skratka– filmski multipraktik. Po izobrazbi in poklicu je učitelj etike in zgodovine. Letos poleti je občinstvo navdušil s celovečernim filmom Oto, ki je že njegov četrti celovečerni igrani film. S svojim ustvarjanjem želi v mestu obuditi kulturo, saj Gornjo Radgono vidi kot središče kulturnega dogajanja ne le v Pomurju, ampak tudi širše.


Aljoši Škaperju je marca 2013 nesreča spremenila življenja. Ko se je rehabilitacija bližala koncu, se je začel spraševati, kam lahko na vozičku sploh še gre. Ugotovil je, da v Sloveniji ne obstaja portal koristnih informacij o tem, v katere kulturne ustanove, restavracije ali okolja lahko brez pomoči vstopajo ljudje na vozičku. Najprej je zagnal spletno stran pridem.si, julija pa še spletno aplikacijo Ljubljana by Wheelchair.Za vse kandidate lahko glasujete preko glasovnic v Vestniku ali TU: