vestnik

(VIDEO) Balladero: Pesem poklon pokojnemu očetu

Tadeja Lepoša, 18. 6. 2019
Aljoša Bagola
Popularno

Balladero je predstavil drugi duet z Jadranko Juras. Dvojec je ustvaril optimistično balado Še živim.

Balladero je umetniško ime Prekmurca Dominika Bagole, ki po nekaj letih predstavlja drugi duet z Jadranko Juras, s katero sodelujeta že vrsto let. »Sva glasbena kolega in se že vrsto let srečujeva na pevskih vajah. Že pred prvim albumom Club Deuce sem pri njej pilil vokal in tako je tudi ostalo. Cenim njeno strokovnost in posluh za aranžmaje ter skladbe kot celoto. Ni je lahko prepričati s skladbami, ampak če se za katero navduši, skladbi res veliko doda. Zdi se mi, da poje zelo iskreno in predano,« opisuje Balladero.


225862627edfd786780cc62fa097c8e6
Aljoša Bagola

Priklon rojevanju, minevanju

Tokrat je dvojec ustvaril optimistično balado Še živim, ki v sodobnem času hitrega tempa stavi na mirnejše tone, spokojnost in umerjene melodije. Je glasbeni poklon rojevanju in minevanju, brstenju in hrepenenju. Pesem pa je tudi neke vrste poklon spominu na Dominikovega pokojnega očeta, priznanega gostinca Jožefa Bagole, ki je preminil lansko jesen, v ustvarjalnem življenju in na samostojni umetniški poti Dominika pa je odigral pomembno vlogo. A skladba kljub temu ni žalostinka, ampak išče bistvo v polnem zanosu, volji do življenja, majhnih radostih in ponosnem, optimističnem pogledu naprej.


Poslušalci so pesem dobro sprejeli. »Zadovoljen sem. Izbor popevke tedna na Valu 202 se vedno odvija v kakovostni konkurenci, zato je ob dobri skladbi treba imeti tudi nekaj sreče in seveda tudi dobro podporo. Tokrat se je vse res lepo izšlo. Pred tem je bila skladba Še živim tudi že murska pesem tedna na Murskem valu, kjer je premierno zazvenela že nekaj dni pred uradnim izidom. Vedno pa je lepo, ko poslušalci vzamejo skladbo za svojo. Na radijskih postajah ali drugod. Sploh ker gre za balado, ki ni na »prvo žogo«, me veseli, da se kljub temu lahko približa širšemu krogu občinstva. Na splošno se mi zdi, da moje skladbe lepo živijo z radijskim občinstvom, saj je bila že skladba Zlati časi z zadnjega albuma Perfect You, ki smo ga snovali s kitaristom zasedbe Reamonn Uwejem Bossertom, najbolj predvajana skladba na Valu 202 v letu 2016. Pred tem pa so se dobro prijele tudi druge skladbe,« pravi Bagola.


##YOUTUBE-https://www.youtube.com/embed/Wuz8B3pZdmA##

Načrtujeta izvedbo v angleškem jeziku

Pevec ima v načrtu nov album, ki naj bi izšel v začetku naslednjega leta. Kmalu se ga bo lotil z bendom, s katerim so ustvarjali že lani poleti. »A smo zaradi nenadne smrti mojega očeta stvari za nekaj časa preložili. V tem glasbenem premoru sem si vzel čas predvsem za ustvarjanje aktualne skladbe Še živim, ki se z bogatim orkestrskim in bendovskim aranžmajem priklanja tudi življenju in spominu na mojega očeta,« razkrije Bagola in nadaljuje, da je pri takih stvareh vedno potreben tudi pogled nazaj, zato se je pri ustvarjanju vrnil k svojim glasbenim koreninam. Procesa se je lotil podobno kot pri prvi plošči in večino posnel sam, vključno z bobni, pri končnem miksu pa znova sodeloval s producentom prve plošče Club Deuce Bobbyjem MacIntyrjem. »Zdaj pa je čas za novo poglavje in premik proti novemu celotnemu izdelku. Kar se tiče sodelovanja z Jadranko, bomo videli, ali ji bo všeč še kaka izmed novih skladb, sva se pa za aktualno pogovarjala, da bi jo morebiti izvedla tudi v angleškem jeziku,« pravi Prekmurec.

7ea64d8d6945e00700ea7955c1ab3062
Nataša Juhnov
Balladero bo kmalu nastopil v Murski Soboti. f

Kmalu v Murski Soboti

Balladero bo kmalu nastopil v Murski Soboti, in sicer v okviru festivala Skrito dvorišče. »Zdaj že nekaj časa nismo nastopali doma in res se veselim tega koncerta. Kar se tiče presenečenj, pa bo mogoče res še kakšno. Na odru naj bi se nam kot gost pridružil Iztok Rodež iz odlične pomurske skupine Džezzva, to lahko že izdam. Iztok je v veliki meri sodeloval že pri nastanku albuma Club Deuce, bil je tudi aktivni član prvotne zasedbe Balladero in na splošno sva dobra prijatelja in vedno 'na zvezi'. Za morebitne dodatke pa bodo presenečenja stvar navdiha, možnosti in poletnih dopustov oziroma razpoložljivosti glasbenih kolegov,« sklene sogovornik.
Aljoša Bagola
Dominik Bagola in Jadranka Juras sta po nekaj letih ponovno združila moči. 
balladero dominik bagola Jadranka Juras
Kaj zdaj berejo drugi