vestnik

(VIDEO) Balladero predstavlja energično skladbo Najina

Vestnik, 19. 3. 2021
Osebni arhiv
Balladero je izdal nov singel.
Popularno

Balladero v novi skladbi osvetljuje tisto, kar je v življenju zares pomembno. Gre za predpoletno posvetilo pravemu prijateljstvu, partnerstvu, življenjskim avanturam in navdihujočemu "soku" neminljive ljubezni in strasti.

"S polnim zvokom kitar, na katerih znova blesti nemški zvezdnik Uwe Bossert (član superskupine Reamonn) in udarne ritem sekcije, nas objame brez kančka solzavosti ali osladnosti ter popelje na nebrzdano »naelektreno« avanturo," o skladbi pravijo ustvarjalci. Skladba Najina ima za Balladera netipično besedilo, ki skoraj filmsko opisuje kontrastne občutke in avanturistično dogajanje, skoraj kriptično zavito v slikovitih in bogato opremljenih začetnih verzih. Balladero je posnel tudi videospot, in sicer v Centru Noordung v Vitanju, zasnovala pa ga je režiserka Taja Košir Popovič. V njem nastopa mlada plesalka Kaja Ramšak.

Nov singel je napoved nadaljevanja enega najbolj tvornih Balladerovih sodelovanj, kajti pod produkcijo se je pri skladbi spet podpisal Bossert, s katerim tvorita učinkovit in odličen mednarodni tandem. Glasbenik že nekaj časa snuje tretji album in upa, da bo letošnje leto navkljub oviram in spremembam polno dogajanja. Aprila bo s skladbo Marelice nastopil v finalu Festivala slovenske popevke na RTV Slovenija, zatem pa bo z dvanajstčlansko orkestrsko zasedbo in številnimi gosti v oddaji Izštekani na Valu 202 predstavil potek dosedanje glasbene poti. 

balladero, singel, najina
Osebni arhiv
Balladero je izdal nov singel.

balladero najina nova-skladba