vestnik

(VIDEO) Mladi pomurski harmonikar izdal avtorsko skladbo

Vestnik.si, 24. 12. 2022
Damjana Nemeš
Lukas Gumilar s sestro Laro
Popularno

Lukas Gumilar iz Murske Sobote, ki obiskuje 6. razred diatonične harmonike na Glasbeni šoli Beltinci, je nedavno izdal svojo prvo avtorsko skladbo, ki nosi naslov Hvala za vse.

Pesem, za katero so posneli tudi videospot, v katerem poleg mladega glasbenika nastopajo še njegova sestrica in starša, govori o Lukasovem odraščanju z glasbo, ki ga navdušuje že od malih nog. Diatonično harmoniko namreč pod mentorstvom Dejana Raja igra že od svojega sedmega leta starosti, v vsem tem času pa se je že udeležil številnih tekmovanja, kjer redno osvaja zlata priznanja. 

"Igranje harmonike zame ni le predstavitev naučenega pred tekmovalno komisijo, ampak sem najbolj vesel, ko s svojim igranjem razveselim in navdušim zbrano družbo. Ravno zaradi tega je v meni že kar nekaj časa tlela želja po tem, da bi posnel svojo lastno pesem. Zahvala gre Gašperju Mariču, ki je napisal melodijo pesmi ter vodil celoten projekt, seveda pa se zahvaljujem tudi moji družini, ki me vsa ta leta podpira in mi vse to omogoča," je zapisal Lukas ob objavi pesmi. 

Besedilo za pesem je napisal mladi glasbenik sam, za aranžma pa sta poleg njega poskrbela še Marič in Denis Pozderec. Za videospot, ki so ga posneli v apartmaju Zemljanka na Šafarskem, so poskrbeli v studiu Old House Production. 

lukas-gumilar hvala-za-vse