vestnik

(VIDEO) Niko Zorjan veseli uspeh na Hrvaškem

T. L., 2. 8. 2019
Facebook
Seveda mi je Slovenija na prvem mestu, a mi postane toplo pri srcu, ko me pri sosedih otroci pozdravljajo in prosijo za avtograme," pove Nika.
Popularno

Z Niko o tem, kako je bilo na snemanju, kje so med pisanjem besedila zasačili sestro Evo in kako so jo sprejeli Hrvati.

Nika Zorjan je v sredini julija z ekipo na Sardiniji posnela videospot za novo skladbo Na plažo, ki je danes dobila še hrvaško različico Blamaža. Slovenska različica v reggae ritmih ima prekmurski refren, besedilo pa je soustvarila z mlajšo sestro Evo. Pevka priznava, da je štiridnevno snemanje na Sredozemskem otoku bilo vse prej kot uživancija. "Ljudje ob prebiranju mojih slikovnih utrinkov na družabnih omrežjih zmotno mislijo, da ob morju le uživam. Na Sardiniji smo snemali od petih zjutraj do desetih zvečer, torej od sončnega vzhoda do zahoda. Zelo je bilo delovno, a po drugi strani želim čim več poletnih snemanj in morja. Vseeno mi je, kdaj vstanem, le da sem ob morju," začenja Nika.

##YOUTUBE-https://www.youtube.com/embed/b8zYFFSOgBU?t=3##


Nova pesem je nekaj posebnega za pevko tudi, ker je besedilo soustvarila njena sestra Eva. "Povedala sem ji, naj poskusi napisati nekaj sproščenega, poletnega in ljubezenskega," pove. Tako je Eva prišla do končnega besedila kar med laboratorijskimi vajami. "Med pisanjem besedila jo je zasačila profesorica in vprašala, kaj je pomembneje od vaj. Eva ji je odgovorila, da sestrino besedilo za novo pesem, mora biti res dobro. Kasneje sta se zmenili, da vaje lahko zapusti uro pred koncem in tekst dokonča," v smehu opiše Nika.


Sicer je prvotno besedilo bilo spisano v prekmurščini, a so se kasneje z ekipo odločili, da bo v slovenščini: "Refren je ostal v mojem narečju, res je speven. Že nekaj časa nisem ničesar imela v prekmurščini, zato je nekaj domačega prav prijetno. Pa tudi veliko ljudi mi je govorilo, naj spet kaj poustvarim v svojem dialektu."

"Vzeli so nas za svoje"

Pesem je dobila še hrvaško različico Blamaža. Niki sta se pridružila znana hrvaška youtube influencerja Svenky in Rasta. "Z njima smo se takoj ujeli, zelo sta odprta. Res smo dobro sodelovali pri snemanju videospota. Me pa zelo razveseljuje, da mi uspeva na Hrvaškem. Res so nas vzeli za svoje. Seveda mi je Slovenija na prvem mestu, a mi postane toplo pri srcu, ko me pri sosedih otroci pozdravljajo in prosijo za avtograme," pove Nika.


##YOUTUBE-https://www.youtube.com/embed/upchgONicB4?t=6##

Sardinija je ni navdušila

Na drugem največjem italijanskem otoku je bila prvič in ni prepričana, če bi še šla nazaj. "Pričakovala sem lepše plaže, sicer nismo obiskali vseh, a smo obiskali pet 'najlepših', ki so nam jih priporočili. Zdelo se je, kot da sem na hrvaškem Pagu ali nekaj podobnega. Še najbolj me je navdušil severni del otoka. No, je pa lepo, da smo snemali na novih lokacijah," iskreno pove. Bilo je vroče, a tega je že vajena. "Tu in tam me je kdo opomnil, naj grem v senco, a ni bilo tako hudo. Vročine sem vajena, tako je na poletnih snemanjih," doda.


3f00a9ba8dd79be97342618e7d2a8030
Facebook
Pesem Na plaži je dobila še hrvaško različico Blamaža

Spet (skoraj) obtičali!

Medtem ko so na snemanju pesmi Ola ola obtičali v blatu, so zdaj skoraj v kamenju: "Na snemanju mojih videospotov je kakšen pripetljaj že skoraj stalnica. Tokrat smo se peljali do plaže ter zaradi luknjaste in makadamske poti skoraj pred koncem obtičali. Prej smo ustavili in nadaljevali počasneje. Na koncu nam je uspelo!"

Na počitnice komaj septembra

Skladba Ola ola je že deseti teden zapored na prvem mestu najbolj predvajanih slovenskih skladb. To je pevko precej presenetilo, a predvsem razveselilo. "Neizmerno me veselijo odzivi in upam, da se bo tudi nova pesem tako dobro prijela. Z njo sem res bila neučakana. Komaj sem čakala na avgust, da izide. Nisem želela, da bi dolgo čakali, saj če si nekaj želim in naredim, mora to takoj zapluti na radijske postaje," zaključi pevka, ki za zdaj 'pravih' počitnic ne načrtuje, a upa, da si bo nekaj dni lahko privoščila v začetku septembra.

6778324ee1aab0833162713fe4c2cfea
Facebook

Facebook
Niki sta se pridružila znana hrvaška youtube influencerja Svenky in Rasta.
nika zorjan na plaži blamaža eva zorjan nova pesem poletje
Kaj zdaj berejo drugi