vestnik

(VIDEO) Z igro preverite, ali poznate zanimive podatke o Sloveniji

I. B., 23. 1. 2019
Igra Junaki Slovenije je na voljo v operacijskem sistemu iOS in Android. 
Popularno

Statistični urad Republike Slovenije je pripravil zabavno interaktivno igro, s katero želijo uporabnikom na nekoliko drugačen način predstaviti statistične podatke o Sloveniji. Gre za večigralski kviz Junaki Slovenije, ki se ponašajo z zanimivimi liki iz slovenske književnosti in mitologije. 

Igra Junaki Slovenije temelji na vsebinah iz slovenske zgodovine, zemljepisa, kulture in književnosti ter na statističnih podatkih iz Eurostatovega projekta Data collection for sub-national statistics. "Igra se odvija v prihodnosti, kjer Dr. Edvard Valvazor raziskuje preteklost Slovenije. Delo si olajša tako, da razvoje simulacijo Slovenije. Zdaj potrebuje raziskovalce, da jih bo odposlal v eno izmed dvanajstih slovenskih regij v simulaciji. Tam bodo zanj zbirali informacije o Slovenije. Vsak si lahko pred odhodom v simulacijo izbere za pomočnika enega od devetih slovenskih junakov, kot so Martin Krpan, Kekec, kralj Matjaž, Mojca Pokraculja in drugi," pojasnjujejo pri statističnem uradu.

Posamezna igra traja sedem dni, zmaga pa mesto oziroma regija, ki se v obdobju od prazgodovine do prihodnosti najbolj razvije. V igro je vključenih več kot 2000 vprašanj, raziskovalci, ki pristanejo v isti regiji, pa se v simulaciji skupaj pomerjajo v poznavanju Slovenije z raziskovalci, ki so razvrščeni v druge regije.
igra Junaki Slovenije statistični podatki o Sloveniji