vestnik

Vrača se stari kino. Ti filmi se bodo vrteli

Vestnik.si, 3. 6. 2021
Aleš Cipot
Vrača se predvajanje filmov v Gledališču Park.
Popularno

Zavod za kulturo, turizem in športa bo ta mesec v Gledališču Park spet predvajal nekatere filme.

Danes, jutri in nedeljo se bo vrtel francoski film Poletje '85. Prikazuje prijateljstvo med dvema fantoma, gledalce pa bo vrnil v čas in kraj njegove mladosti in ga opazoval skozi odrasle oči. 

V sklopu cikla Ženski cvetovi se bodo vrteli Gospodična Marx (9. in 10. junij), Izbrisati zgodovino (16. in 17. junij) in Martin Eden (18. 19. in 20. junij). Prvi prikazuje zgodbo o Eleanor Marx, neomajni borki za delavske in ženske pravice, v zasebnem življenju pa ujetnici toksičnega ljubezenskega razmerja. Izbrisati zgodovino je smešna, nadvse aktualna in odločno analogna satira o digitalni dobi. Zadnji omenjeni pa je avtobiografski roman Jacka Londona o mornarju, ki se s pisateljevanjem povzpne po družbeni lestvici. 

Danski film Nažgani, ki je bil nagrajen z oskarjem za najboljši mednarodni film, spada v cikel Mojstri, prikazovali ga bodo 11., 12. in 13. junija. Gre za zgodbo o štirih prijateljih, ki se lotijo nenavadnega eksperimenta, da bi ugotovili, ali lahko z malce alkohola postanejo srečnejši ljudje in boljši učitelji.

Organizatorji še sporočajo, da se lahko javnih kulturnih prireditev udeležijo tisti, ki imajo dokazilo o negativnem rezultatu testa na covid-19, ki ni starejši od 48 ur, dokazilo o cepljenju, dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, vendar ni starejši od šestih mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela virus in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

gledališče-park zktš-murska-sobota kino filmi