vestnik

(JOŽE ZADRAVEC) Za konec na Ptuju in v Velenju

Vestnik.si, 26. 12. 2022
Aleš Cipot
Jože Zadravec na letošnjem Skritem dvorišču. FOTO ALEŠ CIPOT
Popularno

Nastopal je samostojno, s svojo skupino in v mednarodnih glasbenih projektih

Leto 2022 se v Pomurju počasi izteka tudi na področju koncertov. Zadnjič smo že poročali o nastopu ljubljanske zasedbe Silence v gledališki in koncertni dvorani Lendava, ki je bil prav gotovo koncert meseca v naši pokrajini.

gledališka-in-koncertna-dvorana, lendava, silence, slovar-norosti
Niko Časar
Nastop zasedbe Silence v Lendavi je bil za zdaj koncert meseca pri nas. Ga lahko še kdo preseže? FOTO NIKO ČASAR


Iz minulega konca tedna velja omeniti pomursko skupino The Cock Tails, ki je z odra ob soboškem drsališču obiskovalcem ponudila svojo ljubezen do funka, bluesa in rokenrola. Mlade po letih in po srcu pa je v Placu v Radencih razveselila nova izvedba koncertne prireditve Dobrodelni rock koncert (DRK), na kateri so nastopile zasedbe Ka te trga, Ezy Rider, Pelhan in Match!. Vstopnine ni bilo, so se pa zbirali prostovoljni prispevki, ki bodo namenjeni za pomoč socialno ogroženi družini iz Občine Radenci.   

koncert, drsališče
Niko Časar
Skupina The Cock Tails ob soboškem drsališču. FOTO NIKO ČASAR


Zadravec gostoval na Madžarskem in Hrvaškem
To leto je bilo zelo aktivno za bobnarja Jožeta Zadravca iz Veržeja. Že tako vsakič sodeluje pri organizaciji festivala Re:Pannonia v Križevcih pri Ljutomeru in tudi letošnje leto ni bilo izjema. Kot glasbenik je nastopil v Jazz mlinu na koncertu, ki je bil posvečen hrvaškemu kantavtorju Ivu Robiću. V zasedbi so bili še Daniel Caccia (glas), Renato Chicco (orgle) in Jani Moder (kitara). Ob tem je z nekaj učenci svoje šole bobnov posnel še videospot, v katerem so zaigrali ob spremljavi glasbe različnih žanrov. Novo pesem je posnel tudi s skupino Simpatico.


Konec poletja se je odpravil na turnejo s skupino Nocturnal Four, v kateri so še Ratko Zjača (kitara), Stefano Bedetti (saksofon) in Renato Chicco (orgle). Gostovali so v Budimpešti, Novalji in Štrigovi. Na turneji je bil tudi s kvartetom Vida Jamnika. S pevko Natalijo Trumpej in svojim Jazz kvartetom, ki ga sestavljajo še kitarist Stane Hebar, kontrabasist Luka Gaiser in saksofonist Gregor Zver, je nastopil tudi na Skritem dvorišču v Murski Soboti, gostoval je še na prireditvi Noči v stari Ljubljani. Že aprila je imel samostojni koncert v kulturnem domu Ljutomer. 

DANIEL CACCIA and J.Z. organ trio - promo
osebni arhiv
Zadravec s skupino izvrstnih glasbenikov in prijateljev. FOTO OSEBNI ARHIV


Zadravec, ki je tudi mentor in producent, je posnel nekaj skladb in videospotov z raperjem Perom in to sodelovanje se bo nadaljevalo takoj po novem letu. Z zasedbo Vox Arsana je decembra nastopil na prazničnem koncertu na Ptuju, z Big bandom Slovenska Bistrica pa na tamkajšnjem Miklavževem koncertu. 22. decembra je imel koncert na Ptuju z glasbenico Bilbi, z njo pa bo tudi sklenil svoje glasbeno udejstvovanje v tem letu, saj bosta 30. decembra zaigrala in zapela še na Festivalu Velenje. 

silence the-cock-tails jože-zadravec
Kaj zdaj berejo drugi