vestnik

Za nastop na Emi 2020 se poteguje tudi Prekmurka

Damjana Nemeš, 6. 11. 2019
Osebni arhiv
Saša Matajič iz Črenšovec se poteguje za nastop na Emi 2020.
Popularno

Saša Matajič iz Črenšovec je ena izmed 18 izvajalcev, ki se v prvem delu tekmovanja za Emo 2020, poimenovanega Ema FREŠ, preko spletnega glasovanja poteguje za finalni izbor Eme

Mlada pevka se z glasbo ukvarja že celo življenje. Pri treh letih je začela z očetom, ki jo je navdušil za glasbo, tudi nastopati, pri šestih letih je začela obiskovati glasbeno šolo, kjer se je učila igranja na violino, svojo glasbeno pot pa je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. »Pri šestnajstih letih sem začela obiskovati ure petja v Glasbeni ustvarjalnici KUD Dolina miru pri mentorici Karin Zemljič. To je bila moja najboljša odločitev, saj sem se v petju našla, hkrati pa sem ugotovila, da se želim s tem ukvarjati vse življenje,« je povedala.

saša-matajič, ema-2020, izbor
Osebni arhiv
Saša Matajič iz Črenšovec se poteguje za nastop na Emi 2020.

Za sodelovanje na izboru Ema FREŠ za Emo 2020 se je odločila povsem spontano. Kot je povedala, se ji je zdela dobra ideja, saj so ravno pripravljali demo skladbe, ki so jo nato želeli tudi posneti v studiu. »Videli smo razpis in ugotovili, da sodim v opis tekmovanja, tako glede moje starosti kot tudi skladbe, ki jo izvajam. To je zares dobra priložnost, da se lahko predstavim,« je še povedala mlada Prekmurka, katere skladba Še kar lovim tvoj nasmeh bo predstavljena 18. novembra med 10. in 20. uro na spletni strani Radiotelevizije Slovenija. Tekmovanje za uvrstitev na Emo 2020 se je namreč začelo 4. novembra in bo trajalo tri tedne. Vsak dan od ponedeljka do srede se predstavljata dva izvajalca oziroma njuna delčka demo skladb, ob petkih se nato pomerijo zmagovalci vseh treh dni, zmagovalca pa sta le dva, postopek se tako ponavlja tri tedne. »Po treh tednih bomo imeli šest finalistov, vsi tisti, ki se ne bodo uvrstili v finale, pa bodo med seboj še enkrat tekmovali kot srečni poraženci, seveda na isti način kot prej. Tako bomo dobili še dodatne štiri finaliste, skupno torej deset, le dva pa bosta nato šla na Emo 2020,« je postopek izbire izvajalcev za Emo 2020 razložila Matajičeva.

saša-matajič, ema-2020, izbor
Osebni arhiv
Saša Matajič iz Črenšovec se poteguje za nastop na Emi 2020.

Skladbo, s katero se bo Saša predstavila na izboru Ema FREŠ, sta napisala njena prijatelja, Jure Skaza in Matic Mlakar, z njima je tudi začela projekt Saška. »V bistvu smo najtesnejši sodelavci, je pa ta skladba nastala že pred časom, jaz pa sem dobila to čast, da jo posvojim,« je še povedala.

saša-matajič ema-2020 ema-freš
Kaj zdaj berejo drugi