vestnik

Začenjata se Soboško poletje in Skrito dvorišče. To so nastopajoči

Vestnik, 2. 7. 2021
Niko Časar
Danes se začenja Soboško poletje.
Popularno

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota in Mestna občina Murska Sobota sta tudi za letošnje poletje pripravile številne dogodke, ki bodo potekali v sklopu Soboškega poletja in Skritega dvorišča.

Soboško poletje se začenja danes zvečer in bo trajalo do 21. avgusta. Odprli ga bodo z nastopom romske glasbene skupine Romano Glauso, ki bo obiskovalce zabavala na Trgu kulture od 21. ure naprej. Ob prihodnjih petkih se bodo zvrstili še koncerti Rudolfa Gasa & The Family, Marko bande, Joker Out, Dinamitk, zasedb Thenx, Flat Hats in Klape Šufit. V ponedeljek 12. in v torek 13. julija bodo še nastopi mladih glasbenikov, ki bodo sodelovali na taboru Glasbena mladina Slovenije. 

Skrito dvorišče, ki poteka ob sobotah, se bo pričelo jutri na dvorišču Hranilnice prekmurskih dobrot, nastopila pa bo zasedba MD Project. Prihodnji teden bo sledil koncert Eve Hren, pozneje pa še ZZ Quarteta, Blues Experienca, skupin Anbot, Freekind., Džezzve ter Teo Collori & Momento Cigano. 

ddc44187e2fb2732b323e8701ffa867b
Aleš Cipot
Na skritem dvorišču bo tudi letos izpeljanih kar nekaj zanimivih dogodkov.

Na skritem dvorišču bodo izvedli tudi dve prireditvi, ki nosita ime Knjižnica pod zvezdami in ju pripravljajo skupaj s Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota. 29. julija bodo gostovali Beletrinini trubadurji s Ferijem Lainščkom in Alenko Godec, 26. avgusta pa bodo Dnevi poezije in vina. 

Od jutri naprej bodo sobotne dopoldneve popestrile še gledališke predstave za otroke. 

soboško-poletje skrito-dvorišče murska-sobota