vestnik

Zakonca Lebar sta poročena 70 let

J. G., 3. 2. 2023
osebni arhiv
Martin in Kristina s Hotize sta slavila častitljiv zakonski jubilej.
Popularno

Kristina in Martin Lebar s Hotize sta poročena 70 let. Ob visoki obletnici so ju obiskali in jima čestitali tudi predstavniki lokalne skupnosti.

Kristina (dekliško Vuk) se je rodila leta 1936, Martin pa leta 1933. Poročila sta se v Ribnici pri Kočevju, kjer je bil Martin takrat zaposlen, a sta se vrnila na Hotizo. Martin je bil strojni tehnik, med drugim zaposlen sezonsko še v Ljubljani in Belem Manastirju na Hrvaškem v tovarni sladkorja.

Po vrnitvi v Prekmurje je bil zaposlen v lendavskih kmetijskih podjetjih, potem pa sta se z ženo posvetila živinoreji in poljedelstvu na domači kmetiji. V hlevu sta imela tudi več kot trideset glav živine. Bil je aktiven v svetu krajevne skupnosti, v Občini Lendava, gasilstvu in na drugih področjih. Kristina mu je pomagala pri kmetovanju in skrbela za gospodinjstvo. Kljub letom Martin še vedno rad dela v vinogradu in domačem sadovnjaku, kjer imajo različne sorte sadnega drevja. Zelo rad se zapelje do Mure in čez reko v Medžimurje, kjer imajo vinograd.

Rodili so se jima hčerki Antonija in Majda ter sinova Ignac in Jože. Na domačiji z njima živi sin Jože z družino. Kristina in Martin imata osem vnukov in sedem pravnukov, ki imajo dedka in babico oziroma pradedka in prababico zelo radi. Zakonca sta člana Društva upokojencev Velika Polana in se rada udeležujeta upokojenskih druženj in srečanj. Ponosna sta na svojo prehojeno pot in naslednike. Od leta 1957 so v družini Lebar naročeni na Vestnik, ki ga Kristina in Martin zelo rada bereta. Ob obletnici so nazdravili z vinsko kapljico, ki so jo pridelali v svojem vinogradu v Gradiščaku pri Svetem Martinu na Muri v Medžimurju. 

poroka 70-let zakonca-lebar