vestnik

Zakonca Sep obnovila poročno zaobljubo 

Jože Gabor, 14. 11. 2018
Arhiv Družine Sep
Ob praznovanju zlate poroke v krogu sorodnikov in prijateljev pred župnijsko cerkvijo v Turnišču.
Popularno

Marija in Anton Sep iz Turnišča sta se pred petdesetimi leti poročila v župnijski cerkvi v Turnišču. Tam sta ob obletnici, praznovanju zlate poroke, tudi obnovila zaobljubo. 

Marija je sicer iz Nedelice, Anton iz Male Polane, spoznala pa sta sev Gomilicah, kjer sta oba imela sorodnike. Ko sta se leta 1968poročila, sta bila oba zaposlena, Marija v podjetju Beltinka vBeltincih, Anton pa kot učitelj v turniški osnovni šoli. Marija je bila vBeltinki zaposlena vse do upokojitve, Anton pa je po več desetletjihdela na turniški šoli sprejel novo delo in se zaposlil na občinskemsekretariatu za ljudsko obrambo v Lendavi in bil pred upokojitvijo leta2007 vodja oddelka za notranje zadeve na upravni enoti v Lendavi.Po končanem učiteljišču v Murski Soboti je Anton šel k vojakom, povojski pa sta se poročila. Po poroki je nadaljeval študij na pedagoškiakademiji v Mariboru, med tem pa se jima je rodila hčerka Tatjana,potem pa še Romana.

Zgradila sta topel dom in si ustvatila družino

Nekaj časa sta živela v najemniških stanovanjih,leta 1975 sta kupila parcelo na robu naselja v Mladinski ulici, čez štirileta pa sta končala z gradnjo hiše. Anton je ves čas od preselitve vTurnišče aktivno sodeloval v različnih društvih v kraju. Sedaj je predsednik društva lastnikov starodobnih koles Kolesarski klubVaraški šujstri.Imata vnukinjo Dominiko in vnuke Nejca, Nika in Gabrijela. Vnuk Nejc živi v Franciji, kamor je odšel zaradi ljubezni. Hčerka Tatjana živi z družino skupaj z njima v Turnišču, Romana pa vDobrovniku.
Mašo je daroval turniški župnik pater Toni Brinjovc, somaševal pa jeMarijin bratranec, duhovnih dr. Stanislav Zver iz Bogojine. Po maši jesledilo druženje v krogu sorodnikov in prijateljev.
zakonca Sep Zlata poroka turnišče