vestnik

Zaradi koronavirusa umrl legendarni glasbenik

Vestnik.si, 28. 3. 2020
Arhiv glasbenika
Manu Dibango.
Popularno

Za posledicami koronavirusa je v bolnišnici v Parizu umrl legendarni kamerunsko-francoski džez in funk glasbenik, ki je bil znan tudi po tem, da mu je enega od refrenov "ukradel" Michael Jackson.

Manu Dibango je bil star 86 let, za koronavirusom pa je zbolel v začetku marca. Slavni saksofonist in vibrafonist se je sicer rodil v Kamerunu, a je že sredi petdesetih let prejšnjega stoletja prišel v Francijo in tam tudi ostal. Izdal je ogromno število albumov, eden njegovih največjih singlov pa je bil Soul Makossa, katerega refren "ma-ma-se, ma-ma-sa, ma-ma-ko-sa", je kasneje vzel in prilagodil nihče drug kot Michael Jackson v svoji pesmi Wanna Be Startin' Something. Zaradi tega ga je Dibango tudi tožil, na koncu pa sta se obe strani zunajsodno poravnali.

Med bolj znanimi glasbeniki, ki so doslej umrli zaradi koronavirusa, so še soukus zvezdnik iz Konga Aurlus Mabele, roker Cy Tucker iz Liverpoola, ki je nekoč igral tudi s skupino The Beatles, in džezovski saksofonist iz Argentine Marcelo Peralta.  

22. marca je sicer umrl tudi Gabriel Delgado Lopez - Gabi, v Španiji rojeni pevec in soustanovitelj legendarne nemške zasedbe (kasneje dueta) DAF - Deutsch Amerikanische Freundschaft, vendar njegova smrt ni povezana s koronavirusom. 

manu-dibango glasbenik koronavirus
Kaj zdaj berejo drugi