vestnik

Zelkova s poročnim valčkom obeležila zlato poroko

J. Ž., 6. 4. 2019
Jože Žerdin
Jožef in Verona Zelko sta praznovala zlato poroko.
Popularno

Pisalo se je leto 1969, ko sta se v župnijski cerkvi svetega Križa v Črenšovcih poročila in začela skupno pot zakonca Zelko iz Črenšovcev.

Ko je minilo pol stoletja, sta v krogu najdražjih praznovala zlato poroko. Jožef je ženo Verono drugič popeljal pred oltar, kjer sta si spet obljubila zakonsko zvestobo. Zahvalno sveto mašo je v črenšovski župnijski cerkvi daroval Zoran Car, ki je Zelkovima zaželel še mnogo skupnih let življenja. Pri sveti maši so pele članice zbora Jutranji zvon.
Jožef, rojen leta 1947, je celo življenje delal kot poklicni šofer v komunalnem podjetju v Nemčiji. Že 60 let je tudi prostovoljni gasilec, sedaj gasilski veteran Gasilske zveze Črenšovci. Po njegovih gasilskih stopinjah hodi celoten Zelkov rod, predvsem so vpete v gasilsko udejstvovanje najmlajše vnukinje. Žena Verona, rojena Žoldoš leta 1947, je doma kmetovala, redila živino ter prodajala tržne viške kmetijskih pridelkov. Skrbela je za dom in družino ter vzgajala sina. Zelkova sta ponosna na svoje tri vnukinje. Ob zlati poroki sta zaplesala poročni valček in čas zavrtela za 50 let nazaj. Čeprav na jesen življenja živita sama, si dneve krajšata vsak po svoje. Najraje sta za računalnikom, kjer se učita računalniške pismenosti in brskata po spletu ter si tako širita obzorje.
jožef in verona zelko črenšovci Zlata poroka