vestnik

Na ljubljanski obvoznici zastoji po trku dveh tovornjakov

A.R., 27. 6. 2022
promet.si
Nekaj pred 15. uro se je nesreča pripetila tik pred razcepom Malence na južni ljubljanski obvoznici.
Promet

Na strani promet.si so nekaj minut pred 16. uro izdali obvestilo, da je ljubljanska obvoznica pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta in bo po napovedih zaprta dlje časa. Znanega je že več o prometni nesreči, zaradi katere je bil vse popoldne zaprt odsek na delu južne obvoznice.

Obvoz je bil možen po vzhodni ljubljanski obvoznici, vozniki so lahko avtocesto iz smeri Dolenjske ali Štajerske tudi zapustijo pred razcepom Malence. Zastoj je nastajal v obe smeri, zato je bilo treba za izhod iz mesta proti jugu treba izbrati drugo pot. 

Huda prometna nesreča

Po navedbah PU Ljubljana gre za hujšo prometno nesrečo z udeležbo treh tovornih in enega osebnega vozila. Nesreča se je zgodila nekaj pred 15. uro na ljubljanski obvoznici pri izvozu Rudnik v smeri Primorske. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik tovornega vozila s priklopnikom pri vožnji po desnem prometnem pasu v smeri Kozarij zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del tovornega vozila s priklopnikom, ki je vozil pred njim in je zmanjšal hitrost zaradi razmer v prometu. Slednje tovorno vozilo je odbilo naprej in je trčilo v osebni avto pred njim. Tudi osebno vozilo je odbilo naprej in je trčilo še v priklopnik pred njim stoječega tovornega vozila.

V prometni nesreči sta se je povzročitelj nesreče in udeleženec v osebnem vozilu huje telesno poškodovala, življenje voznika osebnega vozila pa je ogroženo, so sporočili z ljubljanske policijske uprave. Vozniki tovornih vozil so bili tujci v tranzitu, voznik osebnega vozila pa je slovenski državljan. Policisti še vedno opravljajo ogled in nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. 

zastoj, golovec, 27.6.
promet.si
Gneča pred predorom Golovec.