vestnik

Aleksandra Pivec: Nemiri se pojavljajo zaradi »ideoloških« tem, ne pa zaradi vsebinske naravnanosti stranke

C.E., 9. 7. 2020
STA
Aleksadra Pivec in Tomaž Gantar pravita, da sta v dobrih odnosih, predsednica pa si želi, da bi še več komunicirala.
Slovenija

Vodstvo stranke Desus je razpravljalo, kako in po kateri poti naprej. Podpora predsednici Aleksandri Pivec in nadaljevanju dela v koaliciji.

Po turbolentnem dogajanju na ponedeljkovi seji ljubljanske pokrajinske organizacije Desus se je sestalo vodstvo stranke Desus. Sklenili so, da podprejo predsednico Aleksandro Pivec in da nadaljujejo začrtano delo v koaliciji. Njihove ključne vsebinske zahteve so oblikovanje demografskega sklada in demografskega urada ter usklajevanja glede pokojnin.

Pivčeva, ki je že v prvem odzivu na sklepe pokrajinske organizacije Ljubljana zapisala, da je bila zadeva skrbno zrežirana in vnaprej načrtovana, je po današnjem srečanju vodstva stranke izpostavila, da še čakajo na zapisnik s seje pokrajinskega odbora. Pregledala ga bo pravno statutarna komisija in presojala o pravno formalni legitimnosti sklepov. Poudarila je še, da sklepi pokrajinske organizacije niso zavezujoči.

Pivčeva pravi, da ni nikoli zanikala, da so se znotraj stranke pojavili pomisleki zaradi sodelovanja v desnosredinski koaliciji, saj so člani različnih ideoloških prepričanj. Na odborih pa, tako Pivčeva, nikoli ni bilo govora o nezaupnici njej ali o izstopu iz koalicije.

Tudi minister za zdravje Tomaž Gantar, ki je Pivčevi pomagal v boju proti Karlu Erjavcu, vztraja, da se v stranki ne dogaja ničesar alarmantnega. Izpostavil pa je, da v "koronačasu" niso imeli toliko stika s člani oziroma odbori po Slovenijo in da niso komunicirali na najbolj primeren način. Ta dialog pa so in bodo zdaj intenzivirali, saj je, kot je rekel, "vzdušje v stranki vedno bilo odvisno od dela na terenu".